Newsletter Izvoznik, broj 54, Travanj 2009.

Intervju

Marijan Kralj, član Uprave Allianza Zagreb

foto_MarijanKralj.jpg

Jedan od ciljeva Hrvatskih izvoznika je potaknuti osiguravateljne kuće da se više angažiraju u procesu izvoza. Tako je, Allianz Zagreb d.d., kao jedno od vodećih osiguravateljnih društava na hrvatskom tržištu, koje od svog osnutka bilježi stalni rast, bio najbolji izbor HIZ-a za partnera na području daljnjeg poticanja hrvatskoga izvoza. Osim redovite suradnje kroz zajedničke inicijative i aktivnosti za unapređenje poslovnog okruženja i stvaranje pretpostavki za povećanje razine hrvatskoga izvoza, Allianz  i HIZ razmjenjivat će informacije o osiguravateljnim potrebama izvoznika s ciljem stvaranja posebne ponude usluga, oblikovanih prema potrebama izvozno orijentiranih tvrtki. Rezultat toga bit će osigurateljni proizvodi po uzoru na razvijeno europsko i svjetsko tržište. Allianz će za hrvatske izvoznike pripremiti ponude s posebnim pogodnostima, a o Allianzu i njihovoj ponudi razgovaramo s gospodinom Marijanom Kraljem, članom Uprave.

logo-allianz.jpg

1.         Allianz Zagreb d.d. jedan je od vodećih osiguravatelja na hrvatskom tržištu, sa stalnim povećanjem tržišnog udjela. Kako ste zadovoljni dosad ostvarenim rezultatima u Hrvatskoj?

Allianz je od svog dolaska na tržište 1999. rastao značajno. Od 4,6% tržišnog udjela porasli smo na gotovo 12% i ukupno smo drugi osiguravatelj na tržištu. Protekla godina je također bila dobra godina za Allianz i ostvarili smo većinu naših zadanih ciljeva. Prvih šest mjeseci je posao napredovao vrlo dobro, dok se u drugom dijelu godine, uslijed krize, osjetio bitan pad u nekim segmentima osiguranja. Važno je da smo poslovali na profitabilan način, budući da osigurateljnu industriju u Hrvatskoj bitno opterećuje niska profitabilnost. 

2.         Kakva je strategija razvoja društva u narednom razdoblju?

Naš je   stalan cilj rast tržišnog udjela, ali isključivo na profitabilan način i tu strategiju nećemo mijenjati niti u slijedećim godinama. Dobro smo kapitalizirani što je u situaciji krize kakva danas vlada na tržištu, vrlo bitno.

3.         Allianz nudi niz proizvoda namijenjenih poduzetnicima. Koliki je udio poduzetnika među vašim klijentima i koji su to posebni proizvodi koje njima nudite?

U ukupnom broju naših klijenata, poduzetnici sudjeluju u jednom značajnom djelu budući se radi o klijentima koji su u pravilu zainteresirani za čitavu paletu osigurateljnih proizvoda. Posebnim paketom koji smo pripremili za izvoznike obuhvatili smo čitav niz osigurateljnih pokrića: osiguranje od opasnosti požara, osiguranje od opasnosti provalne krađe i razbojstva, od opasnosti loma stroja, loma stakla te više vrsta osiguranja odgovornosti uključujući i odgovornost za neispravan proizvod. Istaknuo bih i kolektivno osiguranje osoba od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) te osiguranje robe u prijevozu (kargo  osiguranje). Za ugovaranje više vrsta osigurateljnih pokrića pripremili smo i atraktivne pogodnosti.

4.         Što biste dodatno istaknuli u ponudi osiguranja za poduzetnike?

Također bismo istaknuli i naš program osiguranja imovine po principu osiguranja svih rizika (tzv AllRisks) što je program koji je moguće prilagoditi potrebama osiguranika kroz mogućnost odabira osiguranih rizika i iznosa s kojima osiguranik sudjeluje u šteti i pri tome osiguranik svojom spremnošću na zadržavanje jednog, manjeg dijela rizika izravno utječe na smanjenje ukupne premije osiguranja.

Proizvod AllRisks je već više godina standard u modernom svijetu budući da na jednostavan način (jedna polica za više rizika) pruža pokriće imovine osiguranika na novu vrijednost. Zbog svojih značajki ovaj proizvod je najzanimljiviji poduzetnicima koji imaju nešto veći opseg

5.         Allianz Zagreb i Hrvatski izvoznici sklopili su Sporazum o poslovnoj suradnji s Hrvatskim izvoznicima. Na koji vam način upravo izvoznici, kao posebni segment poslovnih klijenata, mogu pomoći u daljnjem razvoju?

Već sama činjenica da su svoje proizvode uspjeli plasirati izvan Republike Hrvatske na određeni način svjedoči o ozbiljnosti i kvaliteti poduzetnika izvoznika, naročito gledajući u svjetlu trenutnog stanja koje je na gotovo svim tržištima daleko od optimističnog. Takvo poslovno okruženje svakako stavlja poduzetnike pred velike izazove kako u dijelu ostvarivanja planiranih prihoda, a isto tako i u smislu upravljanja vlastitim troškovima. Pri tome se nerijetko štedi i na troškovima osiguranja a s time se osiguranici izlažu nepotrebnim rizicima uviđajući  tek nakon štete da su zbog takvih "mjera štednje" upali u probleme. Stoga, za naše klijente kreiramo optimalne osigurateljne programe koji im pružaju adekvatnu osigurateljnu zaštitu obzirom na njihove potrebe i ostvarujući partnersku vezu koja funkcionira na jednak način i u dobrim kao i u onim nešto manje dobrim godinama.

 

 

NAJAVE TEMA

Intervju
Marijan Kralj, član Uprave Allianza Zagreb

4. Konvencija
4. KONVENCIJA

Aktivnosti HIZ-a
Edukacija: EMC DIREKTIVA - primjena i ispitivanje

Novosti za članove-HIZ-a
Overseas Express: ovlašteni zastupnik UPS-a u Hrvatskoj

CROATIA osiguranje d.d. – Popust za članove HIZ-a

Najave
Najava: Poziv na tribinu u Čakovcu

Treći seminar za izvoznike električke i elektroničke opreme

3. međunarodna konferencija o klasterima

EU
Otvoren natječaj "ECO-INNOVATION"

Natječaji
Natječaji MINGORP-a

Novi kreditni program: "Razvoj turizma na selu"

Iz tiska
EU fondovi za poticanje hrvatskog turizma

Popusti za članove HIZ-a
CROATIA osiguranje d.d. – 20% popusta

SPES – 10% popusta na usluge za članove HIZ-a

Hotel Express International – 10 % popusta za članove HIZ-a

N-LAB – 15 posto popusta članovima HIZ-a pri kupnji ERP poslovnog softvera UBS21 ili UsBS21

Končar INEM - Akcija “Računala za članove udruge HRVATSKI IZVOZNICI”

4.-konvencija

4. KONVENCIJA

4_konvencija_logo.jpg

4_konvencija_txt.jpg

Najava: 25. svibnja 2009.

Hrvatski izvoznici 25. svibnja 2009., u Zagrebu, u The Westin Hotelu, organiziraju 4. Konvenciju hrvatskih izvoznika i drugu dodjelu nagrada „Zlatni ključ" najboljim izvoznicima u 2008. godini.

Pozivi i programi uskoro i poslani na adrese izvoznika, a  svi popratni dokumenti bit će objavljeni i na internetskoj stranici Hrvatskih izvoznika www.hrvatski-izvoznici.hr.

Zabilježite događaj u svoj planer i vidimo se uskoro na 4. Konvenciji hrvatskih izvoznika!

 

* * *
aktivnosti-hiza

Edukacija: EMC DIREKTIVA - primjena i ispitivanje

fotoEMCdirektive.JPG

U nastavku projekta „Edukacija iz primjene zakonskih propisa EU u području tehničkog zakonodavstva: Elektromagnetska kompatibilnost i Električka sigurnost" Hrvatskih izvoznika i KONČAR-Instituta za elektrotehniku,u petak, 24. travnja 2009., održan je drugi besplatni seminar  na temu: DIREKTIVA O ELEKTROMAGNETSKOJ KOMPATIBILNOSTI (EMC) 2004/108/EC; PRAVILNIK O ELEKTROMAGNETSKOJ KOMPATIBILNOSTI (EMC) NN br.112/08; PRIMJENA, ISPITIVANJA.

Predavači na seminaru bili su: mr.sc. JANDRO ŠIMIĆ, dipl.inž., KONČAR-Institut za elektrotehniku d.d., upravitelj Zavoda za EMC, sigurnost i umjeravanje, i SAŠA GROS, dipl.inž., KONČAR-Institut za elektrotehniku d.d., rukovoditelj laboratorija za EMC i sigurnost.

Sljedeći u nizu seminara bit će održan 5. lipnja 2009. na temu: Direktiva o električnoj opremi namijenjenoj za uporabu unutar određenih naponskih granica ( 2006/95/EC, NN br.135/05) Primjena, ispitivanja.


PREUZIMANJE MATERIJALA:
Prezentaciju možete preuzeti OVDJE.


PROGRAM ODRŽANOG SEMINARA:

DIREKTIVA O ELEKTROMAGNETSKOJ KOMPATIBILNOSTI (2004/108/EC)
                              UVOD, PODRUČJE PRIMJENE, BITNI ZAHTJEVI ZA UREĐAJE

DIREKTIVA O ELEKTROMAGNETSKOJ KOMPATIBILNOSTI (2004/108/EC)
                              POSTUPAK OCJENE SUKLADNOSTI ZA UREĐAJE I OPREMU

DIREKTIVA O ELEKTROMAGNETSKOJ KOMPATIBILNOSTI (2004/108/EC)
                              POSTUPAK OCJENE SUKLADNOSTI ZA NEPOKRETNE INSTALACIJE

PRAVILNIK O ELEKTROMAGNETSKOJ KOMPATIBILNOSTI (NN br.112/08)
                              POSTUPCI OCJENE SUKLADNOSTI I PRIMJENA

DIREKTIVA O ELEKTROMAGNETSKOJ KOMPATIBILNOSTI (2004/108/EC)
                              PRAVILNIK O ELEKTROMAGNETSKOJKOMPATIBILNOSTI (NN br.112/08)
                              PRIMJER PROVEDBE POSTUPKA OCJENE SUKLADNOSTI NA JEDNOM PROIZVOD

 

* * *
novosti-za-clanovehiza

Overseas Express: ovlašteni zastupnik UPS-a u Hrvatskoj

overseas_express_logo.jpg

Međunarodna dostava pošiljaka u preko 200 zemalja svijeta putem UPS-a se od 4. svibnja 2009. na području cijele Hrvatske odvija putem Overseas Express-a.

UPS je najveća globalna kompanija za dostavu pošiljaka u svim dijelovima svijeta, a za Vas u Hrvatskoj posluje putem ovlaštenog zastupnika.

Overseas Express Vam nudi i sve usluge carinskog zastupanja za međunarodne pošiljke koje šaljete ili primate putem UPS-a.

Narudžbe prijevoza međunarodnih pošiljaka putem UPS-a možete dogovoriti na besplatni telefonski broj 0800 33 66 33 ili 01/3545-555, putem telefaksa na broj 01/3453-138 ili putem e-maila na adresu overseas@overseas.hr.

 

 

* * *

CROATIA osiguranje d.d. – Popust za članove HIZ-a

croatia-osiguranje-logo.jpg

Odgovarajući na potrebe hrvatskih izvoznika CROATIA osiguranje d.d. dodatno je unaprijedilo ponudu proizvoda za sve članove Udruge Hrvatski izvoznici.

Kako bi dala svoj doprinos stvaranju pretpostavki za povećanje razine hrvatskoga izvoza, izrazito važnih u vrijeme otežane gospodarske situacije, CROATIA osiguranje omogućilo je članovima HIZ-a pravo na poseban popust od 20% za osiguranje pojedinačne pošiljke robe (proizvedene u Republici Hrvatskoj) u međunarodnom prijevozu - izvoz (polazište u RH - odredište u inozemstvu).

Pravo na ovaj popust ostvaruju svi koji od 16. ožujka 2009. u CROATIA osiguranje d.d. prijave u osiguranje pojedinačne pošiljke robe. Pošiljke se u osiguranje prijavljuju s osnovnim podacima o vrsti i vrijednosti robe, relaciji prijevoza, prijevoznom sredstvu i potrebnoj širini pokrića na temelju kojih osiguratelj može odrediti odgovarajuću premijsku stopu. Na osnovnu premijsku stopu prvo se primjenjuju svi individualni popusti, bonusi/malusi na koje osiguranici CROATIA osiguranja imaju pravo te se povrh njih primjenjuje ovaj posebni popust. Ukupno obračunati popusti s ovim posebnim popustom ne mogu preći 40% iznosa osnovne premije. Popust se ne primjenjuje na doplatak za ratne rizike i rizike štrajka te na doplatak za starost broda. Ovoj akciji podložne su sve pošiljke čiji se prijevoz ima obaviti unutar razdoblja od 12 mjeseci od prijave. Osiguranici nemaju ograničenje na broj pošiljaka koje mogu prijaviti prema navedenom principu.

Obrazac za prijavu pošiljke u osiguranje robe u prijevozu možete preuzeti OVDJE, a više informacija oko prijave pronađite na internetskim stranicama CROATIA osiguranja www.crosig.hr.

Više informacija, kao i obrazac za prijavu štete na robi u prijevozu možete pronaći OVDJE.

Ova mjera poticaja nastavlja aktivnosti CROATIA osiguranja d.d. dogovorene Sporazumom o suradnji 2007. godine s udrugom Hrvatski izvoznici koje podrazumijevaju poticanje izvoza kreiranjem posebne ponude osigurateljnih usluga.

 

* * *
najave

Najava: Poziv na tribinu u Čakovcu

medjimurska_zupanija.jpghr-izvoznici-logo.jpglogo_hgk.jpg

TEMA:                                     IZVOZ U EUROPSKU UNIJU - KAKO PREBRODITI KRIZU -  KONKRETNE MJERE POMOĆI IZVOZNICIMA

ORGANIZATORI:                  MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
                                                 HRVATSKI IZVOZNICI
                                                 HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA, ŽK ČAKOVEC

DATUM:                                  6. svibnja 2009., srijeda

VRIJEME ODRŽAVANJA:    14.00 sati                                 

MJESTO ODRŽAVANJA:     Dvorana Scheier, Matice hrvatske 2, Čakovec

POTVRDA DOLASKA:          obavezno na telefon 040/374-016

Usporavanje potražnje u Europskoj uniji (EU) negativno se odražava i na hrvatski izvoz, koji već osjeća posljedice svjetske financijske krize, a za očekivati je i nastavak tih trendova.
Prema prognozama Deutsche Banka, eurozona, koja je vodeći hrvatski vanjskotrgovinski partner, u ovoj godini može računati na negativnu stopu gospodarskog rasta, pri čemu će tri vodeće zemlje eurobloka - Njemačka, Francuska i Italija, po svemu sudeći, zabilježiti nultu stopu gospodarskog rasta.
Prema podacima DZS-a, a Hrvatska je tokom siječnja ove godine izvezla roba u vrijednosti 3,8 milijardi kuna (684 milijuna USD) što je 26,1 posto manje nego u siječnju 2008. godine.
Siječanj je već četvrti mjesec zaredom u kojem izvoz bilježi smanjenje kako na godišnjoj tako i na mjesečnoj razini, što ukazuje na intenzivno slabljenje inozemne potražnje za našim proizvodima.
Međimurska županija je najkonkurentnija županija u Republici Hrvatskoj, a ispred nje je samo Grad Zagreb. Rezultati su to istraživanja "Regionalni indeks konkurentnosti Hrvatske 2007." koji su proveli Nacionalno vijeće za konkurentnost i Program Ujedinjenih naroda za razvoj.
Pokrivenost uvoza izvozom u Međimurskoj županiji u 2007. godini bila je 92,6 %. Podatak više govori ako se usporedi s pokrivenošću uvoza izvozom Republike Hrvatske koja je iste godine bila 47,9 %.
Međimurske tvrtke najvećim su dijelom proizvodne i orijentirane na izvoz, a vode ih domaći ljudi. Najzastupljenije su metaloprerađivačka, građevinska, prehrambena, turistička djelatnost i tekstilna industrija.
Bez obzira na sve vrlo optimistične podatke za Međimursku županiju, kako bi se efekti globalne gospodarske krize što je moguće više ublažili ili izbjegli organiziramo ovaj susret izvozno orijentiranih gospodarstvenika s ciljem da iz prve ruke, od najeminentnijih stručnjaka, čuju predviđanja i moguća rješenja te dobiju informaciju o konkretnim mjerama potpore izvoznicima od strane države, budućim natječajima za dodjelu nepovratnih sredstava ministarstava, kao i programima i projektima Europske unije namijenjenih razvoju i unapređenju proizvodnih kapaciteta i poticanju konkurentnosti na zahtjevnom europskom tržištu.

PROGRAM


14.00 – 16.30

TRIBINA:
IZVOZ U EUROPSKU UNIJU – KAKO PREBRODITI KRIZU KONKRETNE MJERE POMOĆI IZVOZNICIMA

14.00 – 14.05

POZDRAVNI GOVOR
Josip Posavec, župan Međimurske županije

14.05 – 14.15

GOSPODARSTVO MEĐIMURSKE ŽUPANIJE - IZVOZ U EU: STANJE I PROBLEMI
Rajko Šarić, predsjednik HGK ŽK Čakovec

14.15 – 14.35

KRIZA I KAKO JOJ SE SUPROTSTAVITI
dr.sc. Ante Babić, potpredsjednik Hrvatskih izvoznika

14.35 – 14.50

PROGRAMI MINISTARSTVA GOSPODARSTVA ZA IZVOZNIKE
Leo Begović, državni tajnik za gospodarstvo, MINGORP

14.50 – 15.00

PRIMJER POTICAJA MINISTARSTVA GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA  - ISKUSTVO MEĐIMURSKE TVRTKE

15.00 – 15.15

PROGRAMI HBOR-a NAMIJENJENI IZVOZNICIMA
Ivanka Maričković Putrić, rukovoditeljica Direkcije izvoza HBOR-a

15.15 – 15.25

EU PROGRAMI POMOĆI, DOSADAŠNJA ISKUSTVA I NAJAVE NATJEČAJA
Andrea Vugrinović, pročelnica Odjela za gospodarstvo Međimurske županije

15.25 – 15.45

PRIMJER KREDITIRANJA – ISKUSTVO MEĐIMURSKE TVRTKE

15.45 – 16.00

HRVATSKI IZVOZNICI, prezentacija
Dubravko Miholić, zamjenik predsjednika Hrvatskih izvoznika

16.00 – 16.30

PITANJA

16.30 – 17.00

KOKTEL

* * *

Treći seminar za izvoznike električke i elektroničke opreme

koncar-institut-za-elektrotehniku.jpg

Hrvatski izvoznici, u suradnji s Končar - Institutom za elektrotehniku, u 2009. godini provode besplatnu edukaciju iz primjene zakonskih propisa EU u području tehničkog zakonodavstva: Elektromagnetska kompatibilnost i Električka sigurnost. Edukacija je namijenjena proizvođačima i izvoznicima električke i elektroničke opreme.

Treći besplatni seminar iz projekta edukacija za izvoznike električke i elektroničke opreme najavljujemo za  5. lipnja 2009. godine, od 10.00 sati, u Hotelu Palace u Zagrebu, na temu:  Direktiva o električnoj opremi namijenjenoj za uporabu unutar određenih naponskih granica ( 2006/95/EC, NN br.135/05) Primjena, ispitivanja.  

Prijave za seminar bit će moguće putem prijavnica, koje će, zajedno s pozivom i programom, biti poslane na e-mail adrese članova.

Do kraja programa edukacije, a nakon ljetne stanke, održat će se još dva seminara na teme:

  • Elektromagnetska kompatibilnost: Razvoj uređaja i razvojna ispitivanja 
  • Električna sigurnost: Razvoj uređaja i razvojna ispitivanja

 

* * *

3. međunarodna konferencija o klasterima

klasteri.jpg

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva organizira 3. međunarodnu konferenciju o klasterima pod radnim nazivom "Izazovi i mogućnosti razvoja klastera".

Konferencija će se održati u opatijskom Hotelu Milenij 10. i 11. svibnja 2009., a na njoj će se razgovarati o nacionalnim i regionalnim strategijama razvoja klastera, te donijeti iskustva iz razvoja klastera. Za konferenciju se ne plaća kotizacija, a program i prijavnica se nalaze na stranicama Ministarstva www.mingorp.hr.

 

* * *
eu

Otvoren natječaj "ECO-INNOVATION"

eu-zastava.jpg

Program "Eko-inovacija" ili Eco-innovation Programme je program potpora Europske unije koji potiče razvoj inovativnih "zelenih" proizvoda (proizvoda u funkciji zaštite okoliša) poduzetnika koji imaju sjajan tržišni i ekološki potencijal, ali još nisu našli svoje mjesto na tržištu. 

Kroz netom raspisani natječaj programa ECO-INNOVATION za 2009. godinu pozivaju se prvenstveno postojeći mali i srednji poduzetnici iz zemalja Europske unije, ali i Hrvatske, da prijave svoje projekte za potpore iz ovog strukturnog programa u iznosu do 50% troškova svakog projekta.

Program je namijenjen projektima s područja reciklaže (procesi kvalitetnijeg razvrstavanja, inovacije u procesima prerade otpada), energetski samostalnih zgrada (inovativni procesi u izgradnji i proizvodima namijenjenim opremanju u visokogradnji), industrijskih procesa u proizvodnji hrane i pića (smanjenje otpada, reciklaža i ponovna oporaba), te "zeleni" biznis (green business) i "mudra nabava".

Raspoloživa sredstva za ovogodišnji natječaj iznose 30 milijuna eura, a projekti i prijave se prikupljaju do 10. rujna 2009. Dana 29. svibnja HGK će održati info-dan o programu Eko-inovacija u Zagrebu.

NAJAVA INFO-DANA I PROGRAM

 

* * *
natjecaji

Natječaji MINGORP-a

migorp-logo.jpg

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je natječaje za projekte u sklopu Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2009. godinu.

Prvi natječaji objavljeni su 9. i 10. travnja 2009.

Natječaje i natječajnu dokumentaciju možete naći i preuzeti sa stranice MINGORP-a na adresi http://www.mingorp.hr/default.aspx?id=1618

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu Ministarstva 0800-234-505.

OBJAVLJENO 9.travnja 2009.:
PROJEKT - JAČANJE KONKURENTNOSTI MALOG GOSPODARSTVA
projekt     javni poziv     zahtjev JK 2009    zahtjev JK JLPS 2009     izjava

PROJEKT - INOVACIJOM DO KONKURENTNOSTI
projekt     javni poziv    obrazac IN 09    obrazac IN 1.09    izjava

PILOT PROJEKT - GAZELE
projekt     javni poziv    zahtjev    izjava

PROJEKT - DOKVALIFIKACIJE I PREKVALIFIKACIJE U OBRTNIŠTVU
projekt     javni poziv     zahtjev  

PROJEKT - OBRAZOVANJE U OBRTNIŠTVU
projekt     javni poziv     zahtjev OO-A/09    zahtjev OO-B/09    zahtjev OO-C/09    zahtjev OO-D/09    zahtjev OO-E/09 

PROJEKT - RAZVOJ OBRTNIŠTVA
projekt     javni poziv     zahtjev TO/09    zahtjev UO/09    zahtjev OOT/09


OBJAVLJENO 10. travnja 2009.:
PROJEKT - PODUZETNIŠTVO ŽENA

projekt     javni poziv     zahtjev     izjava

PROJEKT - KLASTERI - UDRUŽIVANJEM DO USPJEHA
projekt     javni poziv    zahtjev   izjava

PROJEKT - OBRAZOVANJE ZA PODUZETNIŠTVO
projekt     javni poziv    zahtjev    izjava

PROJEKT - PODUZETNIČKE POTPORNE INSTITUCIJE
projekt     javni poziv    zahtjev PPI-TP/09    zahtjev PPI-PI/09    zahtjev PPI-RA-PC/09    izjava

PROJEKT - IZGRADNJE PODUZETNIČKIH ZONA U JEDINICAMA LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE ZA 2009. GODINU
projekt     javni poziv     zahtjev 

PROJEKT - PODUZETNIŠTVO MLADIH, POČETNIKA I OSOBA S INVALIDITETOM
projekt     javni poziv     zahtjev     izjava

PROJEKT - ZADRUŽNO PODUZETNIŠTVO
projekt     javni poziv     zahtjev ZP/09-1    zahtjev ZP/09-2    izjava  

OBJAVLJENO 21. travnja 2009.:
PROJEKT - PODUZETNIŠTVO U KULTURI
projekt     javni poziv     zahtjev     izjava

 

 

* * *

Novi kreditni program: "Razvoj turizma na selu"

ministrastvo-turizma.jpg

Ministarstvo turizma je 17. travnja sklopilo ugovore sa 14 hrvatskih banaka na temu Programa kreditiranja seoskog turizma "Razvoj turizma na selu".

Kroz navedeni program Ministarstvo turizma će fiksnu kamatnu stopu od 8% subvencionirati sa 6 postotnih poena, što u konačnici znači da će korisnici predmetnog kredita plaćati kamatu od svega 2%.

Korisnici programa su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i registrirane su za obavljanje ugostiteljske i turističke djelatnosti odnosno koje imaju odobrenje za pružanje ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu.

Iznosi kredita se kreću između 10.000 i 300.000EUR. Rok podnošenja zahtjeva je kontinuiran, odnosno do kraja 2011. godine.

Cjeloviti tekst programa i ostale dokumente možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

JAVNI POZIV               PROGRAM                  ZAHTJEV ZA KREDIT                         IZJAVA

 

* * *
iz-tiska

EU fondovi za poticanje hrvatskog turizma

Objave iz hrvatskih medija vezane uz temu hrvatski izvoz možete pogledati na stranici Presscuta www.presscut.hr
Za pregled objava unesite:
Korisničko ime: hiz
Lozinka: info

izTiskaEUFondovi.jpg

Izvor:  Poslovni dnevnik, 14.4.2009.

 

* * *
popusti-za-clanove-hiza

CROATIA osiguranje d.d. – 20% popusta

croatia-osiguranje-logo.jpg

CROATIA osiguranje pruža članovima HIZ-a poseban popust od 20% za osiguranje pojedinačne pošiljke robe (proizvedene u Republici Hrvatskoj) u međunarodnom prijevozu - izvoz (polazište u RH - odredište u inozemstvu).

Pravo na ovaj popust ostvaruju svi koji od 16. ožujka 2009. u CROATIA osiguranje d.d. prijave u osiguranje pojedinačne pošiljke robe. Pošiljke se u osiguranje prijavljuju s osnovnim podacima o vrsti i vrijednosti robe, relaciji prijevoza, prijevoznom sredstvu i potrebnoj širini pokrića na temelju kojih osiguratelj može odrediti odgovarajuću premijsku stopu. Na osnovnu premijsku stopu prvo se primjenjuju svi individualni popusti, bonusi/malusi na koje osiguranici CROATIA osiguranja imaju pravo te se povrh njih primjenjuje ovaj posebni popust. Ukupno obračunati popusti s ovim posebnim popustom ne mogu preći 40% iznosa osnovne premije. Popust se ne primjenjuje na doplatak za ratne rizike i rizike štrajka te na doplatak za starost broda. Ovoj akciji podložne su sve pošiljke čiji se prijevoz ima obaviti unutar razdoblja od 12 mjeseci od prijave. Osiguranici nemaju ograničenje na broj pošiljaka koje mogu prijaviti prema navedenom principu.

Obrazac za prijavu pošiljke u osiguranje robe u prijevozu možete preuzeti OVDJE, a više informacija oko prijave pronađite na internetskim stranicama CROATIA osiguranja www.crosig.hr.

 

* * *

SPES – 10% popusta na usluge za članove HIZ-a

spes-global.jpg

SPES - centar za poduke i prevodilaštvo nudi:
- uslugu prevođenja
- sudske tumače
- simultano i konsekutivno prevođenje
- tečajeve stranih jezika
- poduke iz školskih predmeta

SPES nudi popust od 10 % na sve svoje usluge članovima udruge Hrvatski izvoznici!

Kontakt:
SPES - centar za poduke i prevodilaštvo d.o.o.
Garićgradska 11, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Radno vrijeme ureda: 8 - 20 sati
Matični broj: 1052632
Ziroračun: Zagrebačka banka d.d. - 2360000-1101311626
Tel / faks: 00 385 (0) 1 3095 915
E-mail: spes@spes.hr    
www.spes.hr

 

 

* * *

Hotel Express International – 10 % popusta za članove HIZ-a

hei_logo.jpg

Hotel Express International, vodeći je svjetski business travellers program osnovan 1987. godine u Americi. Danas s glavnim uredom u Norveškoj u gradu Kristiansand  s 40 prodajnih i rezervacijskih  HEI ureda diljem svijeta.

Svojim članovima Hotel Express omogućava 50% popusta na standardne cijene soba u oko 4000 hotela u 135 zemalja uključujući i Hrvatsku prema trenutno raspoloživim kapacitetima.

U programu HEI nalaze se hoteli svjetski poznatih lanaca kao što su: Golden Tulip, Hilton, Best Western, Vienna International, Berjaya Hotels & Resorts, Radisson Hotels Worldwide,....

Usluga hotelskog managementa tvrtke Hotel Express pravo je rješenje za outsourcing organizacije hotelskog smještaja i poslovnih putovanja za tvrtke čiji djelatnici prirodom posla češće putuju. Hotel Express pruža svakom korisniku brzu i kvalitetnu uslugu čime se rasterećuju odjeli i djelatnici Vaše tvrtke te ostvaruju značajne uštede.

hei-kartica.jpg

Uplatom godišnje članarine dostavit će Vam se HEI zlatnu karticu na Vaše ime i prezime, katalog hotela i račun. Povrat investicije u svaku članarinu je nakon 3-4 noćenja ukoliko se koriste hoteli regulirani ugovorom. Svako sljedeće noćenje je značajna ušteda što novca što Vašeg vremena u potrazi za hotelima.

Svim članovima HIZ-a Hotel Express International odobrava 10 % popusta na učlanjenje.

Kontakt:
Hotel Express International d.o.o.
Dr. Ante Starčevića 6,
44 000 Sisak
Hrvatska
Tel. +385 44 523 024
Fax.  +385 44 531 580
direktor@hot-ex.hr
www.hot-ex.hr

www.hot-ex.com

 

 

* * *

N-LAB – 15 posto popusta članovima HIZ-a pri kupnji ERP poslovnog softvera UBS21 ili UsBS21

N-LAB članovima Hrvatskih izvoznika odobrava popust od 15 posto pri kupnji ERP rješenja UBS21 te mogućnost plaćanja u 24 beskamatne mjesečne rate.

Detaljan opis rješenja možete pronaći na web stranici www.n-lab.hr, a za sve daljnje informacije obratite nam se putem maila na n-lab@n-lab.hr ili na broj telefona 01/2949-900.

 

* * *

Končar INEM - Akcija “Računala za članove udruge HRVATSKI IZVOZNICI”

Za članove HIZ-a, KONČAR Elektronika i informatika pripremila je posebnu ponudu za
kupnju informatičke opreme iz svog proizvodnog programa.
KONČAR Elektronika i informatika d.d. je prvi domaći proizvođač prijenosnih računala i s
ponosom ih predstavlja hrvatskim izvoznicima u ovoj ponudi. Iskustvo 30 godina rada s
računalima pretočeno je u kvalitetna prijenosna računala koja se odlikuju visokom
pouzdanošću i trajnošću.
Osim prijenosnih računala, u proizvodnom programu i ponudi informatičke opreme Končar nudi i
stolna računala te računalnu periferiju. Pozivamo sve zainteresirane da se informiraju o
cjelokupnoj ponudi informatičke opreme na njihovim web stranicama www.racunala.koncar.hr
Kontakti: tel. +385 1 3655 307 ili e-mail: pc.prodaja@koncar-inem.hr

 

* * *

© Sva prava su pridržana / Udruga Hrvatski izvoznici / 2009. www.hrvatski-izvoznici.hr

[ za ispis iz liste primatelja newslettera pošaljite prazan mail prateći sljedeći link: unsubscribe ]