Održana 16. konvencija hrvatskih izvoznika i 14. dodjela nagrada Zlatni ključ

Održana 16. konvencija hrvatskih izvoznika i 14. dodjela nagrada Zlatni ključ
16. konvencija hrvatskih izvoznika

U srijedu, 01. rujna 2021. godine održana je 16. konvencija hrvatskih izvoznika i 14. po redu dodjela nagrada Zlatni ključ  najboljim izvoznicima u 2020. godini.

Nakon održane ceremonije dodjele nagrada Zlatni ključ u 19 kategorija, prisutnima se nakon govora zahvale g. Vanje Burula, predsjednika Uprave Končar - distributivni i specijalni transformatori d.d., obratio i dr.sc. Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

O snazi i izdržljivost hrvatskih izvoznika, rekao je Ćorić, svjedoče i rezultati postignuti u prvih šest mjeseci ove godine. Tako u prvoj polovini ove godine vrijednost izvoza nadmašuje 65 milijardi kuna, što je za oko 11 milijardi kuna više u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Doduše, Ćorić pritom napominje i utjecaj ovogodišnje inflacije na te rezultate.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja naglasio je da izvoznici doista zaslužuju posebno mjesto u hrvatskom gospodarstvu, a da njihova efikasnost i konkurentnost na međunarodnom tržištu pokazuje snagu hrvatskog gospodarstva.

U poslijepodnevnoj panel-raspravi sudjelovali su doc.dr.sc. Velibor Mačkić, posebni savjetnik Predsjednika RH za ekonomiju, Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, prof.dr.sc. Marijana Ivanov, profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, mr.sc. Vedran Šošić, glavni ekonomist Hrvatske narodne banke, Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straža Tvornica stakla d.d., Vanja Burul predsjednik Uprave Končar - distributivni i specijalni transformatori d.d., Darinko Bago, predsjednik Hrvatskih izvoznika.

Na 16. konvenciji hrvatskih izvoznika je donesena Deklaracija Hrvatskih izvoznika u skraćenoj i proširenoj verziji.

udruga Hrvatski izvoznici



Podijeli
li
0