E-savjetovanje - Nacrt prijedloga Zakona o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte

Savjetovanje s javnosti otvoreno do 4. prosinca 2017.g.

Nacrt prijedloga Zakona o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte i pripadajući Iskaz o procjeni učinaka propisa za predmetni zakon su objavljeni na portalu „e-savjetovanje“ 3. studenog 2017. te da su oba teksta otvorena za savjetovanje do 4. prosinca 2017.g., putem koje se mogu davati komentari i prijedlozi.

Adresa na kojoj je dostupan tekst nacrta prijedloga Zakona o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte je: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=6283

Adresa na kojoj se nalazi tekst Iskaza o procjeni učinaka propisa je na adresi: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=6277

U tekstu Iskaza o procjeni učinaka propisa dostupna su i detaljnija obrazloženja razloga i ciljeva koji se žele postići predlaganjem i donošenjem ovog propisa.

Izrada Zakona predviđena je Nacionalnim programom reformi 2017. a upućivanje navedenog Zakona u proceduru Vlade Republike Hrvatske predviđeno u IV. kvartalu 2017. godine.

Cilj koji se želi postići ovim Zakonom je povećanje ulaganja privatnog sektora u istraživanje i razvoj, povećanje broja poduzetnika koji ulažu u istraživanje i razvoj te poticanje suradnje poduzetnika sa znanstvenim organizacijama na istraživačko-razvojnim projektima.  

Podijeli
li
0