Ericsson Nikola Tesla nastavlja suradnju s armenskim Ucomom

Ericsson Nikola Tesla nastavlja suradnju s armenskim Ucomom
Ericsson Nikola Tesla logotip

Ericsson Nikola Tesla i armenski operator Ucom dogovorili su drugu fazu suradnje vezanu uz daljnje širenje Ucomove LTE radijske pristupne mreže po Armeniji, uvođenje novih funkcionalnosti i povećanje kapaciteta jezgrene mreže te modernizaciju 3G mreže tog armenskog operatora, izvijestili su u četvrtak iz Ericssona Nikole Tesle.

Ukupna vrijednost poslova u drugoj fazi suradnje je 82 milijuna kuna.

Ericsson Nikola Tesla i Ucom u ožujku ove godine potpisali su okvirni ugovor vezan uz izgradnju LTE mreže na nacionalnoj razini koja uključuje i glavni grad Erevan.

Po tom ugovoru, armenskom će operatoru biti isporučena oprema za radijsku i jezgrenu mrežu i pripadajuće usluge, a poslovni dogovor uključuje i Ericsson Expert Analytics, softver koji operatorima omogućuje da s obzirom na zadovoljstvo korisnika automatski poduzmu odgovarajuća poboljšanja.

Vrijednost prve faze ugovora iznosila je više od 41 milijun kuna.

Izvršni director Ucom-a Hayk Yesayan ocjenjuje da će uvođenje 4G/LTE mreže povećati mrežni kapacitet i brzine te pretplatnicima omogućiti nesmetano uživanje u doživljaju mobilnog širokopojasnog pristupa uz brže pretraživanje, učitavanje sadržaja i nove usluge.

Ugovor predviđa isporuku najnaprednije Ericssonove višestandardne radijske mrežu uz najnovije proizvode iz seta proizvoda za radijske sustave te najnaprednije radijske sustave s integriranima antenama.

Ucom od  2009. u Armeniji gradi suvremenu svjetlovodnu mrežu. Kompanija ima više od sto tisuća pretplatnika i 800 zaposlenika.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0