Hrvatske tvrtke bi preko Spara u Kinu

Hrvatske tvrtke bi preko Spara u Kinu
Kina

Visoka delegacija čelnih ljudi SPAR-a China posjetila je SPAR-ove hipermarkete u Rijeci, Zagrebu i Zadru. Riječ je o vlasnicima iz pet kineskih provincija (Shandong, Guangdong, Beijing, Zhangjiakou, Yunnan) te predsjedniku Uprave SPAR China sa sjedištem u Šangaju. S njima je bila i Guo Geping, predsjednica Kineskog udruženja trgovačkih lanaca i franšiza.

Kineska delegacija posjetila je najveću SPAR-ovu investiciju u Hrvatskoj, INTERSPAR na Rujevici gdje ih je dočekao Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Nakon Rijeke, kineska delegacija uputila se prema Dalmaciji te je posjetila INTERSPAR u Zadru, nakon čega su nedjelju proveli u razgledavanju Zadra i okolice. U ponedjeljak je delegacija nakon obilaska Plitvičkih jezera obišla INTERSPAR u City Centru one West u Zagrebu.

Kineskoj delegaciji predstavljena je bogata ponuda proizvoda koju svojim kupcima nudi SPAR Hrvatska, a kako bi se ova prilika iskoristila na najbolji način SPAR je pozvao odabrane hrvatske dobavljače, za koje smatra da imaju potencijal za kinesko tržište, da kinesku delegaciju upoznaju sa svojim proizvodima. Među njima bili su Vindija, Kraš, Gavrilović, Zigante, Dukat, Podravka, Atlantic, Badel i Žito grupa, čije je proizvode kineska delegacija rado kušala.

„Iznimno smo sretni, ali i ponosni što su kolege iz Kine odlučile doći u Hrvatsku i upoznati se s našim  INTERSPAR hipermarketima i njihovom bogatom ponudom. Drago mi je što smo našim partnerima, hrvatskim dobavljačima, omogućili ovu odličnu priliku da predstave svoje proizvode našim kineskim predstavnicima“, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik uprave SPAR Hrvatska.

SPAR je u Kini prisutan od 2004. godine, a pokrivenost tržišta širi se iz godine u godinu pa je tako SPAR danas prisutan u više od sedam kineskih provincija s više od 350 trgovina, a godišnje ostvaruje preko 1,5 milijardu eura prometa.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0