Hrvatske tvrtke na sajmu poljoprivredne mehanizacije u Hannoveru

Hrvatske tvrtke na sajmu poljoprivredne mehanizacije u Hannoveru
Poljoprivredna mehanizacija simbolička fotografija

Pet hrvatskih tvrtki predstavlja se na sajmu poljoprivredne mehanizacije Agritechnica koji se održava od 10. do 16. studenog u Hannoveru, izvijestili su u utorak iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) koja je organizator nastupa hrvatskih tvrtki.

Na sajmu svoje proizvode izlažu tvrtke POD iz Dežanovca, Mega metal iz Kotoribe,Hidraulika iz Kutine, Apsolutni dizajn iz Sv. Ivana Zeline i Klaster poljomehanizacije iz Osijeka.

Direktor Mega metala Tomica Novak je kazao kako ove godine bilježe rast ukupnih prihoda od prodaje za 7 posto, s time da gotovo polovicu proizvodnje plasiraju u izvoz. Tvrtka Mega metal se bavi proizvodnjom traktorskih priključaka. Od zemalja EU najveći postotak izvoza odnosi se na Mađarsku, a zatim slijede Austrija, Slovačka, Slovenija, Rumunjska, Bugarska, Njemačka, Češka i Grčka, rekao je Novak.

Na sajmu se predstavlja i proizvođač opruga za poljoprivredne strojeve i rezervnih dijelova za traktore – POD iz Dežanovca čiji direktor Ivan Ignatovski ističe kako trenutno izvoze 80 posto proizvodnje, a postotak izvoza raste iz godine u godinu. Prije 10 godina, kad smo prvi put izlagali, izvoz nam je bio oko 50 posto, kazao je te dodao da je povećanje izvoza direktno vezano uz izlaganja na međunarodnim sajmovima.

Sajam Agritechnica održava se svake dvije godine i najveći je međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme te usluga vezanih uz poljoprivredu, šumarstvo i srodne djelatnosti. Na prethodno održanom sajmu 2017. svoje proizvode je izložilo preko 2.800 izlagača, a sajam je posjetilo preko 450.000 posjetitelja, navodi se u priopćenju HGK-a.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0