Ivo Usmiani je najuspješniji hrvatski poduzetnik

EY Poduzetnik godine za 2023.godinu

Ivo Usmiani je najuspješniji hrvatski poduzetnik
Poduzetnik godine za 2023.g.

Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a, proglašen je najuspješnijim hrvatskim poduzetnikom za 2023. godinu! Priznanje EY Poduzetnik godine slavi odvažne vizionare koji uspjehom nadahnjuju druge, potiču rast i napredak te dokazuju da je ideju moguće pretvoriti u uspješnu poduzetničku priču. U sklopu devetog hrvatskog izdanja, o pobjedniku je odlučio neovisan žiri, a u konkurenciji je bilo 33 kandidata iz 28 uspješnih domaćih kompanija.

„Ovu nagradu doživljavam i kao priznanje svim zaposlenicima JGL-a koji su, svaki na svoj način, utkali dio sebe u kompaniju. Svojom kreativnošću, inovativnošću, snagom i strašću oni daju sadržaj svim našim procesima“, rekao je Ivo Usmiani koji će Hrvatsku predstavljati na svjetskoj završnici u Monaku, konkurirajući za EY Svjetskog poduzetnika godine.

EY Poduzetnik godine jedinstveni je globalni program koji se održava u više od 60 zemalja diljem svijeta, a u Hrvatskoj je po prvi puta održan 2014. godine. Osim nagrađenog Ive Usmianija, među ovogodišnjim finalistima bili su i Ksenija i Ivan Mesarić iz tvrtke IM-COMP, Katica Hauptfeld iz tvrtke Katarina Line, Goran i Ivan Dell’Orco iz Marikomerca te Jure Širić iz Modepacka.

„Kao i prethodnih godina, i ove smo godine „pomiješali čitav spektar boja na istom platnu“ – čak 33 poduzetnice i poduzetnika iz 28 tvrtki. Šaren je to krug poduzetničkih vizionara koji su nas oduševili svojim uspjehom, radom i nevjerojatnim rezultatima. Poput umjetnika, oni su nekoć pred sobom imali prazno platno i viziju u svome umu, a onda su, svakodnevno radeći na svom platnu, svoju viziju pretvorili u stvarnost“, naglasio je prilikom uvodnog obraćanja Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

Ministar financija Marko Primorac istaknuo je kako program EY Poduzetnik godine promiče uspjeh, inovativnost, kreativnost i predan rad.

„Hrvatska je kroz sve nedavne krize prošla uspješno, a poduzetnici su pokazali da znaju raditi ono što je njihova uloga – proizvoditi i zapošljavati, a država je pokazala da zna prepoznati situaciju u kojoj treba stati uz poduzetnike. Naši poduzetnici stvaraju dodatnu vrijednost, spremni su očuvati visoku razinu zaposlenosti i učiniti sve ono što Hrvatskoj u tom trenutku treba“, rekao je ministar Marko Primorac.

Od prvog izdanja članovi žirija su Emil Tedeschi, ujedno i predsjednik žirija, Saša Cvetojević i Nenad Bakić, a tijekom godina pridružili su im se neki od prethodnih dobitnika – Alan Sumina, Mate Rimac, Silvio Kutić, Hrvoje Josip Balen, Miljenko Borščak, dok su se ovom izdanju po prvi puta pridružili prošlogodišnji dobitnik nagrade Vjekoslav Majetić te tri finalistice ranijih izdanja – Jadranka Boban Pejić, Anita Cvetić Oreščanin i Dorotea Effenberger.

(JGL)
Podijeli
li
0