Mali hrvatski kombajn uspješno se prodaje na tržištima Irana, Alžira i Maroka

Mali hrvatski kombajn uspješno se prodaje na tržištima Irana, Alžira i Maroka
Same Deutz Fahr Žetelice kombajn

Jedan od vodećih hrvatskih izvoznika, županjske Same Deutz-Fahr Žetelice, u najintenzivnijem je dijelu ovogodišnje proizvodne sezone kada se obavlja prodaja kombajna prije početka sezone žetve i vršidbe.
 
Do ljeta tvrtka planira proizvesti nešto više od 300 kombajna, a do kraja godine ukupno će ih biti od 415 do 430. Plasirat će ih uglavnom na europsko tržište, najviše u Njemačku, Francusku i Rumunjsku, ali i druge države. Ove su godine s prodajom dosta prisutni i u Turskoj, istaknuo je generalni direktor Damir Kobaš.
 
A upravo su Same Deutz-Fahr Žetelice lani proglašene i najboljim hrvatskim izvoznikom u Tursku u 2015. godini. Godinu ranije tvornica je dobila Zlatni ključ za najboljeg izvoznika u Njemačku, a prije toga i nagradu za najinovativnijeg hrvatskog izvoznika u 2013. godini. Sva ta prestižna gospodarska priznanja potvrda su kontinuiteta visoke kvalitete poslovanja i dodatna motivacija za još bolje rezultate.
 
S prošlogodišnjim razvojem novog malog kombajna C5 ove godine tvrtka je uspjela prodati i oko 20 kombajna na nova tržišta, kao što su Iran, Alžir, Maroko, rekao je Kobaš.
 
Kombajn je predviđen za manje površine i po cijeni je dosta povoljniji u odnosu prema ostalim modelima. Predstavljen je krajem prošle godine na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije EIMA u Bologni, u Italiji, gdje je izazvao velik interes i privukao brojne potencijalne kupce. A tvornici je otvorio nove mogućnosti na tržištima izvan EU-a gdje do sada nije bila toliko prisutna.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0