Na CES-u u Las Vegasu četiri hrvatske tehnološke tvrtke

Na CES-u u Las Vegasu četiri hrvatske tehnološke tvrtke
Hrvatski izvoz

Četiri hrvatske tvrtke, Zipato, Iron Bull, Sales Peritias i Bandi-tron, ove su godine sudjelovale na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES-u 2020. u Las Vegasu.

Sajam koji je trajao prvi puni radni tjedan u Novoj Godini okupio je više od 4.500 tvrtki izlagača i više od 175.000 posjetitelja iz svih dijelova svijeta.

Četiri hrvatske tvrtke sudionice su zagrebački proizvođač rješenja za pametne domove Zipato, domaći proizvođač robotiziranih modela tenkova za igranje u svijetu miješane stvarnosti, svojevrsne 3D tenkovske igraonice, Iron Bull, zatim proizvođač POS blagajni Sales Peritias, koji u Las Vegasu predstavlja dvije vrste blagajni te payment rješenje, kao i proizvođač automatiziranih roleta i garažnih vrata Bandi-tron, koji je razvio vlastitu inovaciju, modularni kalup koji omogućava jednostavnu izvedbu betonskog postolja za motore za ogradu, stupove, te ostale razne oblike konstrukcija pod brendom SimpleBase.

Iron Bull, odnosno tvrtka Pulsar Laboratories koja je nastala u sklopu ZICER-a, a koja premijerno izlaže na CES-u, i to kao pobjednik Idea Knockout 2019. natjecanja, već je prvi dan sajma zabilježila živ interes posjetitelja, uključujući Applea i Amazona.

Zagrebački Zipato je pak na CES-u 2020 izlagao finalne inačice novog uređaja za upravljanje pametnim domom Ziptaila 2, kao i Zipaboxa 2 koji se ugrađuje u poslovne i veće stambene jedinice.

Zipato je jedini hrvatski stalni izlagač u Las Vegasu. Tvrtka je do sada isporučila u SAD više od 30.000 svojih uređaja za pametne domove.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0