Najveći prihod GDi ostvaruje izvan Hrvatske

Najveći prihod GDi ostvaruje izvan Hrvatske
GDI GISDATA

Jedna od vodećih hrvatskih i srednjoeuropskih tehnoloških tvrtki GDi Grupa prošlu je godinu završila s ukupnim prihodima od 110 milijuna kuna, što je porast veći od 20 posto u odnosu na 2014., a rast planira i u ovoj godini, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.
 
GDi Grupa (bivšeg naziva Gisdata) u 26 godina rada stalno je bilježila poraste u poslovanju, profilirajući se u vodeću tvrtku za industrijski softver i tehnološka rješenja koja danas koriste  brojni poslovni subjekti, industrija i javne djelatnosti diljem svijeta.
 
Za EBITDA i druge ključne pokazatelje poslovanja kaže da ih "postotno zadržavaju na razini od prošlih godina, dakle solidno uspješnim te da sve odmah reinvestiraju u razvoj proizvoda i prisutnost na međunarodnom tržištu".
 
Uspješnom poslovanju osim predanosti i inovativnih rješenja, koja koriste brojne velike kompanije (od telekoma Vodafone i Telekom Austria Grupe, HT-a, Vipenta i telekoma u regiji, preko prehrambenih, energetskih, prometnih, logističkih i drugih do regulatora i javnih uprava), pridonosi i jaka mreža s više od 150 partnera u i izvan Hrvatske koje sve izvoze softver.
 
GDi najveći prihod ostvaruje od vlastito brendiranog softvera marke GDi, odnosno 77 posto na tržištima izvan Hrvatske u kojoj im (u sjedištu u Zagrebu, te uredima u Osijeku i Rijeci) radi nešto više od 55 posto od ukupnih 150 zaposlenih u Grupi dok preostali rade u devet zemalja gdje imaju svoje lokalne tvrtke koje pružaju konzalting, implementaciju rješenja i korisničku podršku. Naglašava da je GDi lani zaposlio 20 novih djelatnika.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0