Novi poslovi AD Plastika za Ford i PSA Grupu

Novi poslovi AD Plastika za Ford i PSA Grupu
AD PLASTIK d.d.

Prema objavi tvrtke na Zagrebačkoj burzi, AD Plastik je osvojila nominaciju za proizvodnju bočne zaštite blatobrana i ukrasne zaštitne obloge vrata za novo Fordovo mini SUV vozilo, koje će se proizvoditi u Rumunjskoj.

Početak proizvodnje planiran je 2019. godine s predviđenim trajanjem od osam godina.

Dogovoreni dijelovi proizvodit će se u Solinu i Zagrebu, a očekivani prihodi društva za Fordovu nominaciju u osmogodišnjem razdoblju iznose 80 milijuna eura, navodi se u priopćenju AD Plastika.

Tvrtka je, također, osvojila nominaciju za proizvodnju vodilica prozora za više vozila PSA Grupe, čiji je početak proizvodnje planiran 2020. s predviđenim trajanjem od šest godina.

Predviđeni prihodi od nominacije za PSA Grupu iznose 12,8 milijuna eura u šest godina.

AD Plastik Grupa osvojila je i nekoliko nominacija na ruskom tržištu. Tako je AD Plastik Kaluga dogovorila posao proizvodnje rešetki za Renault, čiji je početak projekta planiran 2020. s predviđenim trajanjem od tri godine.

Ta je tvrtka osvojila i nominaciju za proizvodnju rukohvata za vozila VW Polo i VW Rapid, čiji je početak proizvodnje planiran 2019. s predviđenim trajanjem projekta od sedam godina.

Ujedno je s Renaultom Rusija dogovoren posao proizvodnje dijelova eksterijera za vozila Logan Sandero, Stepway i Duster faza 2, koji će se proizvoditi u tvornicama AD Plastika u Kalugi i Vintaiju, a namijenjeni su dijelom i brazilskom tržištu.

Početak proizvodnje planiran je 2019., a predviđeno trajanje projekta je četiri godine. Ukupna vrijednost novih nominacija na ruskom tržištu iznosi 8,3 milijuna eura.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0