Ovdje nastaje Podravkin izvozni adut

Ovdje nastaje Podravkin izvozni adut
VEGETA

Podravkina tvornica juha i Vegete, koja zapošljava 330 ljudi, svake godine bilježi rast prodaje asortimana, a većinski dio proizvedenog odlazi na četrdesetak inozemnih tržišta. Marijan Stančec, direktor tvornice juha i Vegete, koji u Podravci radi  već 30 godina, pohvalio se kako je daleko najprodavaniji i najpoznatiji proizvod njegove tvornice - Vegeta.

"Nema joj premca. To je i najveći izvozni proizvod naše tvornice, s njome smo prisutni u najviše zemalja i upravo smo po Vegeti i postali tako prepoznatljivi. Također, svake godine bilježimo značajni rast u juhama, iako nam je inozemna konkurencija velika. Mi smo za njih vrlo mali, teže se možemo i probiti i moramo biti kvalitetniji i niži u cijenama kako bismo bili konkurentniji", pričao je vodeći nas kroz pogone. U 234 radna dana godišnje proizvede se 25.000 tona Vegete te 8000 tona dehidriranih juha i gotovih jela. Dnevno je riječ o 35 tona juha i oko 100 tona Vegete. Kad su juhe u pitanju zanimljivo je da, otkriva Stančec, ideje za nove okuse dolaze od samih potrošača. No cijela Podravkina priča o  novim proizvodima ide od tržišta, osluškuje se, veli, želje kupaca, osmišljavaju marketinške aktivnosti, a Podravkinu ljudi su stalno na terenu. 

Izvoz: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0