Seminar - pravila Incoterms® 2020 – Studije slučaja

ponedjeljak, 5. lipnja 2023.g.od 9.30 sati u VIjećnici HGK

Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora sa zadovoljstvom vas pozivaju na seminar Pravila Incoterms® 2020 – Studije slučaja koji će se održati u ponedjeljak, 5. lipnja, od 9:30 do 16:30 sati, u vijećnici Hrvatske gospodarske komore, na adresi Rooseveltov trg 2, Zagreb.

ICC je 2019. godine objavio nova Incoterms® 2020 pravila, globalno priznati standard o upotrebi domaćih i međunarodnih trgovinskih pojmova, čiji je cilj trgovcima diljem svijeta pružiti sigurnost i jasnoću u poslovanju.

Sve tvrtke koje se bave prekograničnim transakcijama svakodnevno koriste Incoterms pravila, ali ne posjeduju sve dobro znanje i razumijevanje njihovih implikacija, što rezultira lošim upravljanjem rizicima, lošom uslugom za korisnike i neočekivanim smanjenjem komercijalnih marži u njihovim nabavnim i opskrbnim transakcijama zbog nepredviđenih logističkih troškova.

Ovaj seminar ima za cilj pružiti korisne savjete za ispravnu upotrebu pravila Incoterms® 2020 u domaćim i prekograničnim transakcijama.

Teme seminara

  • predstavljanje Incoterms® 2020 pravila;
  • s praktične točke gledišta, procjena toga koje je pravilo Incoterms najprikladnije, ovisno o ulozi prema međunarodnom kupoprodajnom ugovoru (izvoznik ili uvoznik), vrsti robe i njezinom pakiranju, prijevoznom sredstvu i odnosu između pravila Incoterms i ugovora koji prate tipičan ugovor o kupoprodaji za uvoz / izvoz (tj. ugovori o prijevozu i osiguranju te dokumentarni akreditivi);
  • pružanje korisnih savjeta za ispravnu upotrebu Pravila Incoterms® 2020 u domaćim i prekograničnim transakcijama: glavne uloge i odgovornosti prodavatelja i kupca, isporuka, rizik.

Kome je seminar namijenjen?

Ovaj interaktivni seminar namijenjen je svima onima koji su uključeni u međunarodnu trgovinu:

  • korporativnim pravnicima, odvjetnicima i konzultantima koji pregovaraju i pripremaju međunarodne kupoprodajne ugovore;
  • menadžerima i stručnjacima koji se bave nabavom, prodajom, otpremom, logistikom i financijama.

Predavačica

Valle García de Novales je odvjetnica specijalizirana za trgovačko pravo s više od 30 godina iskustva korporativne pravnice koja se bavi prekograničnim transakcijama. Osnivačka je partnerica i direktorica odvjetničkog društva García de Novales. Potpredsjednica je Komisije ICC-ja za trgovačko pravo i praksu  i predsjednica Komisije ICC-ja Španjolska za trgovačko pravo i praksu  te je imenovana predstavnicom ICC-ja Španjolska koja izvještava ICC-jevu grupu za izradu nacrta o Pravilima Incoterms® 2020. Članica je i Grupe stručnjaka za pravila Incoterms u ICC-ju Španjolska. Redovita je predavačica i trenerica na sveučilištima i u tvrtkama na temu međunarodnih ugovora, Incoterms® pravila, dokumentarnih akreditiva i inozemnih ulaganja.

Program seminara

Prijave

  • prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice;
  • po zaprimljenoj prijavi sudioniku će se elektroničkim putem proslijediti predračun (napomena: izdavanje predračuna nije automatizirano te će se prijave obrađivati redom zaprimanja);
  • potpisivanjem obrasca za prijavu prihvaćate Uvjete prijave i otkazivanja za edukacije u organizaciji ICC-ja Hrvatska;
  • rok za prijavu sudionika: četvrtak, 1. lipnja 2023.;
  • rok za uplatu kotizacije: petak, 2. lipnja 2023.

Iznosi kotizacije

  • cijena za članove ICC-ja Hrvatska (popis članica ICC-ja Hrvatska) i/ili tvrtke koje plaćaju članarinu HGK70 eura + PDV;
  • cijena za nečlanove ICC-ja Hrvatska i/ili tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK100 eura + PDV;
  • 10 % popusta za prijavu dvoje ili više sudionika iz iste pravne osobe;
  • kotizacija uključuje: radne materijale na seminaru, online materijale (prezentaciju) nakon seminara, potvrdu o sudjelovanju te ručak i osvježenje u pauzama.

Poseban popust

  • 50 % popusta na dvojezično tiskano englesko-hrvatsko izdanje Incoterms® 2020 pravila, odnosno kupnja po promotivnoj cijeni od 23,23 eura + PDV;
  • napomena: narudžba publikacije vrši se odabirom u online prijavnici u nastavku te će, uz predračun za kotizaciju, naručitelju biti dostavljen zaseban predračun za publikaciju.

Osoba za kontakt

  • za sve eventualne upite možete se obratiti Ani Marguerite Tomulić, viša stručna savjetnica, HGK/ICC Hrvatska (atomulic@hgk.hr; 01 4561 553). 

 

Podijeli
li
0