Sredstva FP7 za R&D projekte

"Clean Sky" natječaj

Sredstva FP7 za R&D projekte
Clean Sky projekt

Natječaj za projekt „Clean sky“, u sklopu FP7 programa za istraživanje i razvoj, otvoren je do 22. listopada 2013. godine za prijavu projekata istraživanja i tehnološkog razvoja.

Cilj ovog natječaja je razvoj novih znanja, novih tehnologija i rješenja. Aktivnosti koje se mogu provoditi u sklopu ovog natječaja su: istraživanje i tehnološki razvoj, demonstracijske aktivnosti kako se dokazala održivost novih tehnologija koje nude potencijalnu ekonomsku prednost i druge aktivnosti poput: aktivnosti upravljanja, aktivnosti izravno vezane s ciljevima projekta, aktivnosti vezane za širenje rezultata istraživanja i njihovog usvajanja i korištenja, osposobljavanja istraživača i ključnog osoblja.

Potencijalni prijavitelji su poslovni subjekti, instituti i fakulteti. Sufinanciranje će biti u udjelu od 50 do 75% zavisno o projektu. Finalni iznos će biti dogovoren tijekom završnih pregovora, ali je preporuka da ukupan iznos prihvatljivi troškova ne prelazi 600.000 eura, odnosno 450.000 eura sufinanciranja.

Rok za prijavu je 22. listopada 2013. godine.


Više informacija:

Clean sky

Podijeli
li
0