TEO – Belišće širi poslovanje s tvrtkama iz Italije i Njemačke

TEO – Belišće širi poslovanje s tvrtkama iz Italije i Njemačke
TEO-Belišće d.o.o.

Odlične vijesti za nastavak razvoja gospodarstva Valpovštine stigle su nedavno iz Ministarstva poduzetništva i obrta, koje je dodijelilo odluke o financiranju pet projekata koji su ukupno ostvarili 27 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz fondova Europske unije.

Među njima je tvrtka TEO - Belišće (Tvornica elektroopreme), koja je ukupno dobila respektabilnih 2,28 milijuna kuna. Riječ je o projektima koji su ostvarili nepovratna sredstva preko poziva “Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu”, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

A Valpovo je, između ostalog (umjesto dosadašnjeg Belišća), odabrano za novu lokaciju tvrtke s obzirom na to da je u proizvodnom procesu tvrtki TEO bitno praćenje tvrtke HF Belišće u razvoju, odnosno proizvodnji i montaži opreme za TBM program. Riječ je o strojevima koji služe za pripremu gume prije prešanja, a prodaju se isključivo inozemnim kupcima.

Ovaj je program definiran višegodišnjim ugovorom za elektromontažu s tvrtkom HF Belišće, a uključuje i inženjerske usluge više dodane vrijednosti. Novi, veći i adekvatniji prostor u Valpovu sve traženijoj tvrtki TEO – Belišće osigurat će potrebne preduvjete i prostor za širenje poslova s tvrtkama iz Italije i Njemačke u vezi s proizvodnjom upravljačkih ormara i za gumarsku industriju, kao i za razne druge kupce, a bit će i odlična podloga za proširenje suradnje s tvrtkom HF Belišće, s obzirom na to da ona trenutačno iste ormare nabavlja od tvrtki iz inozemstva.

Ostvare li se poslovni planovi tvrtke TEO Belišće, da te poslove u budućnosti dovede u Hrvatsku, njihova bi cijena postala konkurentnija, bez troškova transporta i s većom fleksibilnošću te proizvodnje unutar kuće, a TEO bi i na taj način potvrdio svoju neprijepornu reputaciju jednog od najkvalitetnijih domaćih proizvođača takve vrste proizvoda, s kojima je već odavno prepoznat i na iznimno zahtjevnom EU tržištu, ali i izvan njegovih granica.

Izvor: Glas Slavonije

Podijeli
li
0