U Zagrebu se proizvode komponente za gotovo svaki kućanski aparat u svijetu

U Zagrebu se proizvode komponente za gotovo svaki kućanski aparat u svijetu
Domagoj Matasić, predsjednik Uprave E.G.O. Elektro-komponente d.o.o.

Zagrebačka tvrtka Elektro-kontakt već 26 godina posluje u sklopu njemačke grupacije EGO koja je jedan od globalnih lidera u proizvodnji elektronike za kućanske aparate.

Ove godine je došlo do restrukturiranja grupacije prilikom čega je i Elektro-kontakt rebrendingom postao EGO Elektro-komponente, a najavljeno je da će tijekom ove i iduće godine u Zagreb biti preseljen dio dodatnih proizvodnih linija grupe iz Njemačke i Slovenije.

Domagoj Matasić, direktor EGO Elektro-komponenti je naglasio, govoreći o trenutačnoj poziciji hrvatske tvrtke unutar EGO grupe, kako je zagrebačka tvrtka jedini proizvođač sklopki i regulatora energije za cijelu Grupu, a uskoro će postati i glavni dobavljač metalnih dijelova za sve tvrtke u Grupi.

Matasić je kazao kako je hrvatska tvrtka 100% usmjerena na strana tržišta, kako za prodaju proizvoda tako i za nabavu sirovina, a njihovi proizvodi se prodaju na svih pet kontinenata. Većina najvećih svjetskih proizvođača bijele tehnike su njihovi kupci i njihovi proizvodi sastavni su dio najboljih proizvoda na svjetskom tržištu.

Govoreći o pregledu rezultata poslovanja zagrebačke tvrtke i EGO-a, Matasić je naglasio kako EGO Elektro-komponente d.o.o. bilježe u 2017. promet od prodaje od 389 milijuna kuna, s time da je više od 99 posto ostvareno izvozom.

Grupacija EGO  obuhvaća 18 prodajnih i proizvodnih tvrtki u 16 zemalja. U 2017. godini Grupa je ostvarila prodaju od oko 609 milijuna eura i zapošljava gotovo 6000 ljudi. Tvrtka sa sjedištem u Oberderdingenu u Baden-Württembergu u Njemačkoj smatra se jednom od vodećih svjetskih dobavljača za proizvođače kućanskih aparata, kazao je Matasić.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0