Aplikacija zagrebačke tvrtke Q osvojila njemačku nagradu za inovaciju

Aplikacija zagrebačke tvrtke Q osvojila njemačku nagradu za inovaciju
Q - najbrže rastuća IT tvrtka u Europi

Medicinska aplikacija “medi vision”, koju je zagrebačka IT tvrtka Q izradila za njemačku kompaniju “medi”, osvojila je prestižnu nagradu za inovaciju German Innovation Award 2020, izvijestili su u utorak iz Q-a.

“Medi vision” je digitalni alat koji omogućava brza i precizna mjerenja pomoću 3D modela i tako olakšava izbor medicinskih pomagala, navodi se u priopćenju.

Aplikacija “medi vision” bit će dostupna korisnicima u 90 zemalja u kojima je “medi” prisutan.

Aplikacija se već koristi diljem Njemačke u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama, a uskoro će se naći i u drugim dijelovima Europe na kojima “medi” posluje, kao i na tržištima SAD-a, Kanade, Brazila, Kine, Rusije i Australije, istaknuli su iz Q-a, apostrofirajući da će ta inovacija pomoći brojnim pacijentima diljem svijeta u bržem oporavku.

Tvrtka “medi”, sa sjedištem u njemačkom Bayreuthu, jedan je od vodećih svjetskih proizvođača medicinskih pomagala i trenutno zapošljava više od 2700 ljudi. “Medi” je vjeran partner Q-a u razvoju visoko inovativnih medicinsko-tehnoloških rješenja, a suradnja na aplikaciji “medi vision” odvijala se na nekoliko razina, od planiranja i razvoja strategije i dizajna, pa sve do razvoja i održavanja aplikacije, izvijestili su iz zagrebačke tvrtke.

Izvršni direktor Q-a Filip Ljubić u izjavi koja se prenosi u priopćenju je rekao da su jako ponosni na svog klijenta koji je dobio čak dvije nagrade na German Innovation Award 2020., od kojih je jedna nagrada za aplikaciju na kojoj je radio Q.

“Njemačko vijeće za dizajn koje je ‘medi visionu’ dodijelilo nagradu najviše je bilo oduševljeno time što aplikacija može skenirati dio tijela, a zatim i izraditi 3D model kojeg korisnik može okretati u virtualnom prostoru”, istaknuo je Ljubić.

Iz Q-a su naveli da im je njemačko priznanje samo jedan od velikih uspjeha ove godine.

U 2020. godini je Q ostvario najveće prihode do sada, tim je obogatio s 55 novih ljudi, devet od 10 njegovih klijenata su lideri u svojim industrijama, sa svih 10 najvećih klijenata  radi direktno sa sjedištem, a proglašen je i jednom od 20 najboljih web development tvrtki u svijetu, istaknuli su iz zagrebačke IT tvrtke.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0