Seminari Carinski zakonik Unije 1 i 2

CZU 1 - 15.travanj 2016., CZU 2 - 18. travanj 2016., HGK Komora Zagreb

Seminare “Primjena novih carinskih propisa Carinskog zakonika Unije od 1. svibnja 2016. godine”, (CZU 1 i CZU 2) organizira CroatiaPRO Odbor, HGK - Sektor za promet i veze u suradnji s Carinskom upravom RH i HGK – Komorom Zagreb, u sklopu programa „Olakšavanje trgovine i transporta 2016.“.

Cilj seminara je upoznati gospodarske subjekte koji se bave uvozom i izvozom roba s primjenom novog Carinskog zakonika Unije, objasniti koje su najvažnije novosti, koji je prijelazni period u smislu IT aplikacija te prijelazni period u smislu važenja odluka carinskih tijela, te kako će se postupci odvijati u prijelaznom periodu.

Teme iz Carinskog zakonika Unije podijeljene su u dvije cjeline, odnosno na dva seminara i to:

Sadržaj seminara CZU 1 (15. travnja 2016.g., od 10.00 do 13.00 sati):

Provozni postupak, izvozni postupak, privremeni smještaj, posebna uporaba, smještaj robe i pojednostavnjeni carinski postupci u novom Carinskom zakoniku Unije.

Predavači: g. Bosiljko Zlopaša, pomoćnik ravnatelja i gđa Mihaela Kleković, voditeljica Službe za carinske procedure u SUCURH

Sadržaj seminara CZU 2 (18. travnja 2016.g., od 10.00 do 13.00 sati)):

Nastanak carinskog duga, osiguranje robe u carinskim postupcima, novosti u vezi uvozne carinske deklaracije, posebni postupci – prerada, postupak unutarnje i postupak vanjske proizvodnje, vrijednost robe, podrijetlo robe te carinska tarifa.

Predavači: gđa Melita Buljan, voditeljica Službe za carinski sustav i gđa Dubravka Begović, pomoćnica ravnatelja

Ciljana skupina:

Gospodarstvenici koji se bave izvozom i/ili uvozom roba, carinski otpremnici i zastupnici, te druge osobe koje na bilo koji način sudjeluju u carinskim postupcima.

Sudjelovanje na seminaru je bez naknade.

Prijavnice za seminar CZU 1 i 2 možete pronaći u nastavku

Podijeli
li
0