Dalekovod s punom knjigom narudžbi i rastom od 23% slavi 75 godina

Svečanom Akademijom u HNK Zagreb Grupa Dalekovod obilježila je 75 godina uspješnog poslovanja.

Vodeća domaća kompanija u izgradnji elektroenergetske infrastrukture tako privodi kraju slavljeničku godinu u kojoj bilježi rast prihoda, rekordno punu knjigu ugovora te nove poslovne uspjehe u Norveškoj i Njemačkoj gdje su dogovoreni projekti ukupne vrijednosti više od 90 milijuna eura.

Podaci sve govore: poslovni prihodi u prvih šest mjeseci porasli su za 23 posto i iznosili su 87,4 milijuna eura, dok je knjiga ugovora na posljednji dan lipnja dosegla iznos od 327 milijuna eura, što je povećanje od 46 milijuna eura u odnosu na kraj 2023.

Više od 80 zemalja
Veliki jubilej okupio je brojne poslovne partnere, uglednike i prijatelje Dalekovoda, a državni tajnik Ministarstva gospodarstva Goran Romek istaknuo je kako “Dalekovod nastavlja s pružanjem vrhunskih usluga s ciljem stabilnog rasta i stvaranjem dodatnih vrijednosti za gospodarstva Europe, ali i društvo u cjelini”. Tvrtka je svoj put započela davne 1949. kao državna, s ključnim zadatkom obnove elektroenergetskih postrojenja u ratom pogođenoj zemlji.

Danas posluje s globalnim utjecajem u više od 80 zemalja diljem svijeta, a predsjednik Uprave Eugen Paić-Karega, koji je u travnju zamijenio Tomislav Rosandića, istaknuo je kako obljetnica predstavlja više od brojki. “Ona je svjedočanstvo predanosti svih naših zaposlenika te povjerenja partnera i investitora koji su oblikovali naš put”.

U sastavu Končar Grupe
Na svečanosti su dodijeljene i zahvalnice zaposlenicima koji su značajno doprinijeli uspjehu tvrtke, a član Uprave Tvrtko Zlopaša istaknuo je: “S ponosom gledamo na ono što smo postigli i uzbuđeni smo zbog budućnosti koja je pred nama Uz sinergiju tradicije i inovacije, nastavljamo se širiti na nova tržišta, ali s jednakim entuzijazmom jačamo svoju poziciju na onima gdje smo tradicionalno prisutni. Ne zaboravljamo ni domaća i regionalna tržišta te se jednakom pažnjom razvijamo u svim segmentima poslovanja – od dalekovoda i trafostanica do infrastrukture”.

Dalekovod grupu koja posluje u sastavu Končar Grupe, a zaslužna je za neke od najvećih pothvata u hrvatskoj energetici, čine Dalekovod d.d., Dalekovod Projekt, Dalekovod MK, Dalekovod OSO, Dalekovod EMU i EL-RA u Hrvatskoj, te Dalekovod Mostar, Dalekovod Ljubljana, Dalekovod Norge AS i Dalekovod Ukrajina uz brojne podružnice i predstavništva.

(Poslovni dnevnik)

Podijeli
li
0