Dezinfekcijska barijera - novi izvozni proizvod slavonske tvrtke

Dezinfekcijska barijera - novi izvozni proizvod slavonske tvrtke
Grad Export d.o.o. proizvodi

Tvrtka Grad Export iz Vinkovaca jedna je od vodećih europskih proizvođača dekorativnih panela za ulazna vrata. Pored hrvatskog tržišta, ova tvrtka svoje proizvode plasira u još 31 zemlju.

Kako bi osigurala zaposlenost svojih djelatnika, kojima nisu smanjivali plaće u ovoj krizi, tvrtka je na tržište plasirala novi proizvod namijenjen dezinfekciji obuće na ulazima u zgrade i objekte. Proizvod DS Barijera može se pričvrstiti za podlogu, a već je sada vidljivo da neće biti ograničen samo na razdoblje ugroze od COVID-a 19.

Vlasnik vinkovačke tvrtke Grad Export Petar Šimić je naglasio kako tvrtka u ovom trenutku ima 186 radnika, osnovni proizvod su dekorativni paneli za ulazna vrata. Proizvod je napravljen od vakumiranog i profiliranog PVC-a, s čeličnom ispunom te protukliznom EPDM gumom. Tvrtka izvozi u 31 zemlju.

Prema Šimićevim riječima, 90 posto proizvodnje je namijenjeno hrvatskom tržištu, bolnice, vrtići, škole, starački domovi, svi trebaju njihov novi proizvod. Predstavili su ga i svojim partnerima u 31 državi i u tom dijelu očekuju otvaranje novih prodajnih kanala, istaknuo je Šimić, dodajući kako je njihov proizvod funkcionalan i bit će tražen i nakon dovršetka ove pandemije.

Govoreći o otpuštanju radnika, Šimić je naglasio kako tvrtka nije otpustili ni jednog djelatnika, a svi su dobili iste plaće kakve su imali prije krize. S time da su koristili mjere koje je donijela Vlada RH, odnosno, subvencije na plaću.

Što se tiče posla, u ožujku je bilo nešto posla jer su imali dosta narudžbi od prije, dok su u travnju tržišta u našoj blizini pala za više od 70 posto. U tom je dijelu izvoz prema Njemačkoj i Austriji bio otežan, zbog problema s prijevozom, rekao je Šimić, naglašavajući kako je upravo u travnju novi proizvod omogućio poslovanje.

Sada se stanje normalizira te su se narudžbe vratile na oko 80 posto onih od prije krize, a otvaraju se i Bosna i Hercegovina, Srbija i Rumunjska, istaknuo je Šimić.

Izvor: Privredni vjesnik

Podijeli
li
0