Ericsson Nikola Tesla-prvi dobitnik MIPRO-ove nagrade Zlatno Teslino jaje

Ericsson Nikola Tesla-prvi dobitnik MIPRO-ove nagrade Zlatno Teslino jaje
Gordana Kovačević predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla d.d.

Na 46. međunarodnom okupljanju ICT stručnjaka MIPRO 203. kompaniji Ericsson Nikola Tesla dodijeljena je godišnja nagrada "Zlatno Teslino jaje" z ainovativno i najutjecajnije dostignuće u ICT-u u prošloj godini.

MIPRO je dodjelu te nagrade, koja simbolizira invoativnost i stvaranje, pokrenuo ove godine pa je Ericsson Nikola Tesla prvi njezin dobitnik u kategoriji pravne osobe za inovativna informacijsko-komunikacijska rješenja i doprinos u ravvoju naprednih poslovnih sustava.

Kao primjer jednog od brojnih inovativnih rješenja elaborirano je kompanijino rješenje Smart Work Order, odnosno pametni radni nalog, koje je nastalo u suradnji sa stručnjacima iz globalne korporacije. Rješenje je zasnovano na najmodernijim tehnologijama poput proširene stvarnosti, strojnog učenja i umjetne inteligencije i u skladu je s najboljim praksama te omogućava transformaciju operacija automatizacijom troškovno zahtjevnijih dijelova i prelazak na proaktivan način rada umjesto reaktivnog.

Uza zadovoljavanje visokih standarda održivosti u ostvarenju klimatskih ciljeva, to rješenje unapređuje operativnu učinkovitost u poslovnom sustavu.

"Raduje me što je ovu nagradu dobila upravo naša kompanije, koja s ponosom u svom nazivu nosi ime velikog Nikole Tesle.

Zahvaljujem stručnom žiriju koji je prepoznao inovativnost stručnjaka Ericssona Nikole Tesle i dodijelio nam ovo važno priznanje koje je motivacija, inspiracija i poticaj za dalje", rekla je Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla, preuzimajući nagradu.

Izvor: LIDER

Podijeli
li
0