Forum o izvoznoj kontroli 2020.

11.prosinca 2020. on-line / rok za prijavu: 8. prosinca 2020.g.

Europska komisija i njemačko predsjedanje Vijećem EU pokrenuli prijave za sudjelovanje na ovogodišnjem Forumu o izvoznoj kontroli 2020., koji će biti održan 11. prosinca 2020. godine. Obzirom na trenutnu globalnu pandemiju, ovogodišnji Forum održat će se u virtualnom formatu.

Ovogodišnji Forum pružit će iznimnu priliku pregleda trenutnih događaja vezanih uz kontrolu izvoza u Europskoj uniji i svijetu. Neke od tema o kojima će raspravljati eksperti iz država članica, Europskog parlamenta, industrije, akademske zajednice i civilnog društva bit će: modernizacija izvozne kontrole u Europskoj uniji – ususret izmijenjenoj Uredbi o izvoznoj kontroli, aktualnosti EU izvozne kontrole - razvoj smjernica EU-a za istraživanje robe s dvojnom namjenom; Brexit – priprema za bezbolnu tranziciju; izvozna kontrola na međunarodnoj razini – izvozna kontrola „emerging“ tehnologije, industrija i izazovi kontrole nematerijalne i „emerging“ tehnologije, tehnološke strategije u Kini i Sjedinjenim Američkim Državama (izazovi sa kojima se susreću europske tvrtke).

Sve potrebne informacije vezane uz način registracije možete pronaći na sljedećoj poveznici - Forum o izvoznoj kontroli 2020.

Rok za prijavu: 8. prosinca 2020.g.

Podijeli
li
0