Hrvatske tvrtke na sajmu MILIPOL

Hrvatske tvrtke na sajmu MILIPOL
MILIPOL 2017.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore tvrtke Šestan Busch, Agencija Alan, Galeb, Pmtč, Odjeća, Kap-ko, Šešir, Croshield i Galko nastupaju na međunarodnom sajmu naoružanja i opreme za oružane i policijske snage MILIPOL, koji se održava od 21.-24. studenog 2017. u prostorima centra Paris-Nord Villepinte u Parizu.

„MILIPOL Paris“ je prvi svjetski sajam u potpunosti namijenjen pitanjima sigurnosti na kojem se predstavljaju proizvodi i inovativne usluge iz područja kao što su: borba protiv organiziranog kriminala i terorizma, kontrola granica, zaštita industrijskih i drugih osjetljivih područja, analiza i upravljanje rizicima, gradska sigurnost itd.

Prije dvije godine sajam „MILIPOL Paris“ okupio je 949 izlagača iz 55 zemalja, 24.000 posjetitelja iz 143 zemlje te 115 službenih delegacija iz 77 zemalja.

Izložbene prostore hrvatskih tvrtki na sajmu MILIPOL posjetili su veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj Republici Filip Vučak, glavni ravnatelj policije Nikola Milina te pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut.

U razgovoru je Alojzije Šestan, direktor tvrtke Šestan Busch, izvijestio da je njegova tvrtka u ovoj i 2016. godini prodala specijalnoj policiji Francuske 15.000 specijalnih kaciga, što je bio rezultat njihovog nastupa na sajmu MILIPOL 2015. godine.

Ostale tvrtke također su zadovoljne sajmom koji im otvara vrata ne samo prema tržištima Francuske i Europe, nego i Afrike te Bliskog istoka. Tom prilikom dogovoreno je da će se VRH u Parizu založiti da hrvatske tvrtke dobiju bolje mjesto za svoje štandove na sljedećem međunarodnom sajmu obrane i sigurnost Eurosatory, koji se održava od 11. do 15. lipnja 2018. u Parizu.

Izvor: HGK

Podijeli
li
0