Ispitivanje interesa za sudjelovanje na poslovnom forumu u Zagrebu i sajmu u gradu Ningbo

Ispitivanje interesa za sudjelovanje na poslovnom forumu u Zagrebu i sajmu u gradu Ningbo
HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA

S ciljem produbljenja dosadašnje bilateralne gospodarske suradnje s Kinom, u okviru inicijative 16+1 te strategije kineskog predsjednika „One Belt, One Road“ („Jedan pojas, jedan put“) Hrvatska gospodarska komora u suradnji s kineskim partnerima planira organizaciju nekoliko velikih gospodarskih događanja tijekom svibnja i lipnja ove godine.

 1.    Hrvatsko-kineski investicijski i trgovinski forum u Zagrebu (30. svibnja 2016.)

U suradnji s Kineskim vijećem za promicanje međunarodne trgovine pokrajine Zhejiang (China Council for Promotion of International Trade of Zhejiang Province, skraćeno CCPIT Zhejiang) 30. svibnja 2016. u Zagrebu organizirat će se Hrvatsko - kineski investicijski i trgovinski forum na kojemu će, prema prvim najavama, sudjelovati preko 70 kineskih tvrtki iz različitih područja djelovanja.

Uz prezentacije o uzajamnim mogućnostima suradnje i ulaganja forum će pružiti priliku predstavnicima tvrtki za održavanje individualnih poslovnih razgovora. Kineska strana zamolila je dostavu interesa hrvatskih tvrtki kako bi mogli na vrijeme pronaći odgovarajuće partnere.

Svi zainteresirani gospodarstvenici mogu svoj interes za sudjelovanjem iskazati slanjem popunjenog prijavnog obrasca do 1. travnja 2016. godine na elektroničku adresu jdumicic@hgk.hr.

U obrascu molimo naznačite interes za spomenuti forum.

2.    Organizacija odlaznog izaslanstva na 2. Sajam ulaganja i trgovine Kine i 16 zemalja Srednje i Istočne Europe u kineskom gradu Ningbo i sudjelovanje na poslovnim forumima (Ningbo i Šangaj)

S ciljem boljeg povezivanja Kine i 16 zemalja Srednje i Istočne Europe, Ministarstvo trgovine NR Kine drugu godinu za redom organizira specijalizirani format sajma ulaganja i trgovine (2nd China-CEEC Investment and Trade Expo) koji će se održati u kineskom gradu Ningbo, pokrajina Zhejiang, od 9. do 12. lipnja 2016. godine. Uz podršku Veleposlanstva NR Kine u Zagrebu, HGK planira organizirati nastup hrvatskih tvrtki na sajmu. Trošak najma štanda i osnovne opreme pokriven je od strane kineskog organizatora, Ministarstva trgovine NR Kine.

Međunarodni sajam robe široke potrošnje u gradu Ningbo održava se već petnaestu godinu za redom, a po drugi put u novom formatu tako da sada sajam uključuje i:

-       Izložbu proizvoda široke potrošnje zemalja Srednje i Istočne Europe 

-       Forum guvernera i gradonačelnika gradova zemalja Srednje i Istočne Europe 

-       Simpozij o ulaganjima i suradnji Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe 

-       Poslovno povezivanje putem E-trgovine tvrtki iz Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe 

-       Edukacijski forum

-       Promociju turizma zemalja Srednje i Istočne Europe 

-       Razmjenu u području kulture, likovne umjetnosti i sporta

-       Suradnju medija

S obzirom na vrlo široki format sajma te velik broj sudionika, a s ciljem još boljeg isticanja hrvatskih tvrtki i proizvoda, HGK trenutno razmatra tijekom sajma organizirati i dodatni Kinesko-hrvatski poslovni forum s partnerskom institucijom CCPIT Zhejiang te po završetku događanja u gradu Ningbo i dodatni Kinesko-hrvatski poslovni forum u Šangaju (Šangaj je brzom cestom udaljen niti dva sata vožnje). 

Sukladno svemu navedenom HGK trenutno ispituje interes hrvatskih tvrtki za sudjelovanje u navedenim aktivnostima vezanim uz Kinu. Nastavno na broj zainteresiranih sudionika definirat će se daljnje aktivnosti i troškovi o čemu će zainteresirani biti pravovremeno obaviješteni.

Ukoliko imate interesa za neko od navedenih događanja molimo da ispunjeni prijavni obrazac dostavite na adresu jdumicic@hgk.hr najkasnije do 1. travnja 2016. godine.

Obrazac možete pronaći u nastavku


Napominjemo da je prijava za sva događanja putem istog (jednog) obrasca iz privitka te molimo da samo naznačite (zaokružite/podebljate) događanje koje Vas interesira za sudjelovanje.

Slanje obrasca ne obvezuje Vas na sudjelovanje već je primarno iskaz interesa. O sudjelovanju se može odlučiti i po primitku dodatnih informacija vezanih uz troškove i samu organizaciju sajma.

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja možete kontaktirati gđu Jelenu Dumičić (tel: 01/456-1774, e-mail: jdumicic@hgk.hr) i Loziki Mašić (tel: 01/456-1677, e-mail: lmasic@hgk.hr).

Podijeli
li
0