Izvoz realiziran u 90 zemalja svijeta

Izvoz realiziran u 90 zemalja svijeta
KONČAR grupa

Koncern Končar ove će godine ostvariti konsolidirane prihode od prodaje proizvoda i usluga u iznosu od 2,7 milijardi kuna, a očekuje se da će neto dobit biti 1,2 posto veća nego lani, procjena je koju je čelništvo Končar Elektroindustrije iznijelo u petak na konferenciji za novinare.
 
Poslovnu 2018. obilježio je rast ugovorenih poslova, koji su u odnosu na godinu prije veći za 486 milijuna kuna.
 
Stanje ugovorenih poslova (otvorene obveze) na kraju prosinca ove godine procjenjuje se na 3,4 milijarde kuna, što je rast za 11 posto u odnosu na stanje na početku godine, istaknuo je predsjednik Uprave Končar Elektroindustrije Darinko Bago.
 
Izvoz je realiziran u 90 zemalja svijeta, a iz Končara kao najvažnija izvozna tržišta ističu Švedsku, Njemačku, BiH, Austriju, Češku itd.
 
Broj zaposlenih na kraju ove godine je na razini prošle - koncerni ima 3.558 radnika.
 
Društva grupe Končar u 2019. planiraju ostvariti prihode od prodaje proizvoda i usluga od 3,1 milijardu kuna, od čega na domaćem tržištu 1,3 milijarde, a na inozemnim 1,8 milijardi kuna. Udio izvoza planira se na 58 posto, ističe Bago. 
 
Nova tržišta sa značajnijim udjelom izvoza u 2019. su Tanzanija, Gvineja, Bangladeš, Gruzija, Irska i Malezija.
 
Ugovoreni novi poslovi planiraju se u iznosu od 3,5 milijardi kuna.
 
Među značajnijim ugovorenim poslovima Bago izdvaja ugovor s kineskom grupom China XD Electric Co. o osnivanju zajedničkog poduzeća za proizvodnju visokonaponske opreme, ugovor Končar Električnih vozila o proizvodnji i isporuci šest niskopodnih tramvaja za Latviju, suradnju s HŽ Infrastrukturom na modernizaciji i elektrifikaciji željezničke pruge Zaprešić-Zabok, itd.
 
Predsjednik Uprave Končara istaknuo je kako u idućoj godini planiraju investicije razini od 259,1 milijun kuna, pri čemu će se veći dio financirati iz vlastitih izvora.
 

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0