JGL završio projekt Integra vrijedan 53 milijuna eura, predstavljeni novi laboratoriji

JGL završio projekt Integra vrijedan 53 milijuna eura, predstavljeni novi laboratoriji
JGL završio projekt Integra vrijedan 53 milijuna eura, predstavljeni novi laboratoriji
JGL licencirana fotografija

Vrijednost cjelokupnog projekta koji je trajao tri godine je 53 milijuna eura, a financiran je uz pomoć HBOR-a.

U novom objektu površine 2.450 četvornih metara su novi laboratorij, pilot pogon koji simulira proizvodni proces te može ispitivati nove proizvode, kao i odjel za kontrolu kvalitete. U sklopu projekta je unaprijeđen i sustav logistike i distribucije te je u industrijskoj zoni Kukuljanovo je izgrađen logističko distribucijski centar s robotiziranim sustavom skladištenja.

Predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani istaknuo je da se tvrtka razvijala od malog pogona do sadašnje razine, s više od 1200 zaposlenih, 86 posto izvoza i djelovanjem na više od 60 svjetskih tržišta. JGL je najveća farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj u domaćem vlasništvu. Nastojali smo održati visoku razinu poslovanja i u razdoblju kriza, a svjesni smo da možemo i više od dosegnutog, rekao je. Istaknuo je da je projekt INTEGRA kruna nastojanja za objedinjavanjem istraživačke, razvojne i prodajne kapacitete te poboljšanja logistike.

Glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić je rekao da je cilj JGL-a širenje poslovanja na nova područja te razvijanje procesa u skladu s razvojnom strategijom koja fokusira poslovanje na proizvode na području oftalmologije, dermatologije te gripe i prehlada, kao vrlo traženih u današnje vrijeme. Važno je da je proizvodnja u cijelosti oslonjena na europske sirovine i repromaterijale, sa sjedištem u Hrvatskoj. To se pokazalo u razdoblju nedavnih kriza u kojima se potvrdilo da je vrijedno poticati proizvodnju u Europi, rekao je.

Premijer Andrej Plenković koji je prisustvovao svečanosti, ocijenio je da je za uspjeh JGL-a među ostalim, važno i zajedništvo i kohezija zaposlenih. 'To je najvažniji element za uspjeh, ovdje i u drugim sferama života', rekao je. Dodao je da su poticajne mjere, prije svega Ministarstva gospodarstva, pomogle JGL-u da bude jedna od kompanija s najvećim udjelom izvoza, a izvoznici su ključni za snagu hrvatskog gospodarstva. Ocijenio je da se JGL odlikuje i prilagodljivošću, u okolnostima svjetskih kriza i sankcijskih režima.

JGL daje doprinos Hrvatskoj kakvu želimo, a zajedno radimo na pozicioniranju Hrvatske. Ovdje su vidljiva velika ulaganja u istraživanje i razvoj, inovativni i kreativni pristup te učinkovitost, zaključio je premijer. Čestitke na završetku projekta uputili su i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina te gradonačelnici Rijeke Marko Filipović i Bakra Tomislav Klarić, na čijim područjima djeluje JGL.

INTEGRA u brojkama:

  • vrijednost investicije: 53 milijuna eura
  • trajanje projekta: 3 godine
  • rast kapaciteta sterilne proizvodnje za 60 posto (40 milijuna proizvoda)
  • ukupna površina nove farmaceutske proizvodnje: 3250 m2
  • novi pilot pogon: 750 m2
  • novi laboratoriji i uredi za istraživanje i razvoj te kontrolu kvalitete: 2450 m2
  • novi logističko-distribucijski centar Kukuljanovo: 20 000 m2
  • kapacitet logističko-distribucijskog centra Kukuljanovo: 17 500 paleta

Izvor: www.tportal.hr

Podijeli
li
0