KING ICT ove je godine napravio najveći iskorak na zapadnoeuropsko tržište

KING ICT ove je godine napravio najveći iskorak na zapadnoeuropsko tržište
Hrvatski ICT izvoz simbolička fotografija

Godina 2020. ni po čemu nije tipična, a izazovi koje je donijela uvelike su utjecali na poslovni svijet i IT industriju čiji je dio KING ICT. Usprkos izazovima, King je, zahvaljujući uspješnoj suradnji sa svojim partnerima i klijentima, uspio dodatno proširiti raspon poslovanja te razviti nove i ojačati postojeće suradnje. Kako u Hrvatskoj i regiji, tako i u svom širenju na zapadnoeuropska tržišta, KING ICT ponovno je, radeći s najmodernijim tehnologijama današnjice te implementirajući inovativna enterprise rješenja, opravdao visoka očekivanja svojih korisnika.

Ove je godine KING ICT napravio dosad najveći iskorak na zapadnoeuropsko tržište. Na domaćem terenu dokazao je svoj status jednog od najvećih i najkvalitetnijih sistem integratora, a na globalnoj razini pokazao se kao moderna i visokoprofesionalna tvrtka koja itekako može konkurirati na internacionalnim tržištu.

- Veseli nas istaknuti kako je KING ICT potpisao ugovor s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije u području kibernetičke sigurnosti. Ugovor uključuje isporuku i implementaciju SIEM rješenja za upravljanje sigurnosnim zapisima i događajima s kompletnom, najsuvremenijom IT infrastrukturom te uslugama isporuke, implementacije, edukacije i jamstva - kažu iz tvrtke.

COVID-19 donio je neplanirane izazove i zahtijevao brzu prilagodbu i odgovor novonastalim okolnostima. Određen broj naših kupaca je preko noći ostao bez značajnog dijela prihoda, poput sektora zračnog, cestovnog i željezničkog prijevoza; funkcioniranje tvrtke i isporuke ugovorenih projekata transformirane su u režim rada na daljinu, a djelatnici koji rade na terenu obučeni su i opremljeni za epidemiološki siguran rad. U fokus ciljeva poslovanja dodali smo pomoći ugroženim kupcima premostiti krizni period, zadržati sve zaposlene, zadržati razinu plaća svih djelatnika i realizaciju EU financiranih projekata.

 Godinu završavamo s 470 zaposlenih, nešto manjim konsolidiranim prihodima i zadovoljavajućom profitabilnosti koje ćemo moći točno iskazati krajem siječnja 2021. uslijed značajnog poremećaja globalnog lanca isporuka IT opreme i otežanih uvjeta primopredaje projekata. S ponosom ističemo da ćemo tijekom godine koja je stavila pred iskušenje financijsku snagu i otpornost države, kao velika i uspješna tvrtka u proračun uplatiti približno 100 milijuna kuna raznih poreznih davanja i obveza - stoji u priopćenju. 

Velika zasluga za ovogodišnje rezultate pripada i brzoj reakciji Kingovih stručnjaka i prilagodbi djelatnika na uvjete rada koje je donijela pandemija koronavirusa. S početkom epidemije, unutar tvrtke je osnovan Tim za upravljanje kriznim situacijama koji je osigurao provođenje propisanih mjera i poduzeo sve potrebne korake za zaštitu zdravlja djelatnika, partnera i kupaca. Kontinuitet poslovanja zadržan je uspostavom adekvatne ICT infrastrukture za rad od kuće i osiguravanjem najsuvremenijih alata za komunikaciju tijekom „remote“ rada. Kao sistem integrator čija je misija digitalizacija društva, KING ICT je proces proveo u rekordnom roku, a djelatnici su se vrlo uspješno prilagodili novim uvjetima rada.

Izvor: Lider

Podijeli
li
0