Končar- KET-u posao u Hercegovini

Končar- KET-u posao u Hercegovini
KONČAR INŽENJERING ZA ENERGETIKU I TRANSPORT d.d.

Njemačka tvrtka PSI AG i Končar - Inženjering za energetiku i transport potpisale su u utorak u Mostaru s Javnim poduzećem Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne (JP EP HZHB) ugovor za nabavu i implementaciju sustava za daljinsko vođenje distributivnog elektroenergetskog sustava, vrijedan 4,3 milijuna eura, izvijestili su iz Končara.

Riječ je o isporuci i uvođenju računalnog sustava daljinskog vođenja (SCADA/DMS/OMS) čija je funkcija daljinski nadzor i upravljanje postrojenjima distributivnog elektroenergetskog sustava u JP EP HZHB.

Predviđeno trajanje projekta ukupne vrijednosti 4,3 milijuna eura je tri godine, a obuhvaća i isporuku sustava automatizacije za brojna energetska postrojenja te telekomunikacijskog podsustava za njihovo povezivanje sa centralnim računalnim sustavom u novom dispečerskom centru u Mostaru.

U velikoj međunarodnoj konkurenciji tvrtki kao isporučitelj sustava odabrana je zajednica ponuditelja koju čine njemački PSI AG i Končar - Inženjering za energetiku i transport.

Končar - Inženjering za energetiku i transport će, kako se navodi, biti zadužen za cjelokupno projektiranje, isporuku i inženjering sustava automatizacije i telekomunikacijskih podsustava, te inženjering na SCADA/DMS/OMS sustavu, a PSI AG za isporuku licenci i programske opreme centralnog SCADA/DMS/OMS sustava.

Projektom je obuhvaćeno i školovanje kupca te cjelokupno funkcionalno ispitivanje sustava.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0