Končarev vlak na svjetskom sajmu transporta

Končarev vlak na svjetskom sajmu transporta
Končar vlakovi

U utorak je počeo InnoTrans, najvažniji svjetski sajam transportne industrije i tehnologije koji se održava svake druge godine u Berlinu. Već tradicionalno na InnoTransu KONČAR predstavlja proizvodni program s područja transporta, a osim izložbenog prostora, na vanjskom kolosijeku sajma bit će izložen i vlak, navodi se u priopćenju.

Dizelsko-električni motorni vlak za regionalni prijevoz je trodijelna dizel-električna niskopodna kompozicija. Ima 167 sjedećih mjesta i 175 stajaćih mjesta, a može postići maksimalnu brzinu od 120 km/h. Opremljen je s četiri para dvokrilnih vrata te ima dvije rampe za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima i prostor za bicikle.

U vlak je ugrađena najsuvremenija oprema razvijena, projektirana i proizvedena u KONČARU: sustavi upravljanja i komunikacije, pretvarači, vučni motori, postolja, sanduk i drugo, te pojedini dijelovi drugih dobavljača.

Vlak je opremljen suvremenim sustavom grijanja i hlađenja te videonadzorom, a putnicima u vlaku omogućen je besplatan pristup internetu (WiFi). Zaustavljanja u službenim mjestima najavljuju se putem sustava za informiranje putnika, koji na temelju podataka o položaju vlaka iz GPS uređaja odašilje poruke na displejima i putem razglasa.

InnoTrans traje do 25. rujna, a osim dizelsko-električnog vlaka posjetitelji će na izložbenom prostoru KONČARA imati priliku vidjeti i poluvodički sklop, koji je kao osnovni gradivni blok sastavni dio pretvarača glavnih pogona u željezničkim primjenama, a primjenjuje se u novim željezničkim vozilima ili starima prilikom modernizacije.

Izvor: Limun.hr

Podijeli
li
0