Končaru posao u Makedoniji

Končaru posao u Makedoniji
KONČAR - Inženjering za energetiku i transport d.d.

Tvrtka Končar - Inženjering za energetiku i transport u srijedu je sklopila ugovor za modernizaciju transformatorske stanice Prilep 1 u Makedoniji vrijedan više od milijun eura, što je treći ugovor u sklopu investicijskog ciklusa makedonskog operatera prijenosnog elektroenergetskog sustava AD MEPSO, priopćio je Končar.

Postrojenje TS 110 kV  Prilep važno je čvorište u makedonskoj elektroenergetskoj mreži, a složeni projekt rehabilitacije tog postrojenja, vrijednosti više od milijun eura, ugovoren je u konzorciju s makedonskim poduzećem ELTEK koje će biti zaduženo za izvođenje lokalnih elektromontažnih radova na postrojenju, kaže se u priopćenju.

Projekt obuhvaća revitalizaciju primarne opreme na 110 kilovoltnim (kV) poljima, ugradnju razne opreme i sustava, elektromontažu, projektiranje te ispitivanja i puštanje u pogon.

Ugovor je potpisan u Prilepu, a generalni direktor AD MEPSO-a Sašo Vasilevski rekao je tom prigodom a će Končar i ELTEK u trafostanici Prilep 1 zamijeniti visokonaponsku opremu koja je u funkciji 40 godina.

Savjetnik financijskog direktora Končar - Inženjeringa za energetiku i transport Branislav Leković kazao je kako su potpisani ugovori izvrstan temelj jačanja dobrih gospodarskih odnosa hrvatskih i makedonskih poduzeća.

Makedonski ministar prometa i komunikacija Goran Sugareski izrazio je zadovoljstvo investicijama MEPSO-a, čime je počeo investicijski ciklus modernizacije deset trafostanica i izgradnje pet dalekovoda vrijednosti više od 26 milijuna eura.

Važnost novih Končarevih ugovora u Makedoniji i jačanje suradnje između hrvatskih i makedonskih poduzeća istaknula je i veleposlanica Republike Hrvatske u Makedoniji Danijela Barišić.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0