Konferencija Robotika - od radionica do tržišta

srijeda, 6.10.2021.g., Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5,Zagreb

Konferencija Robotika - od radionica do tržišta
Robotika simbolička fotografija

Veleposlanstvo Republike Italije organizira konferenciju Robotica - from the Workshop to the Market, koja će se održati u srijedu, 6. listopada 2021.g., na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Ulica Ivana Lučića 5, u Zagrebu.

Robotika i umjetna inteligencija se sve više koriste u raznim industrijama, počevši od proizvodnje i agrikulture preko logistike, od edukacije do brige o zdravlju, transporta, energetike, vojne industrije..

Znanstvenici, inženjeri i poduzetnici zajedničkim radom kreiraju inovacije radi poboljšanja naših života čineći poslove bržim i efikasnijim.

Stoga, talijansko veleposlanstvo aktivno promovira talijansku inženjersku genijalnost, tehnološki know-how i proizvođačku ekspertizu.

Ova konferencija je nastavak konferencije na temu "Izazovi Industrije 4.: istraživanje, inovacija i nove tehnologije kao sredstva jačanja poslovne konkurentnosti" koja se održala u Zagrebu u travnju.

Fokus navedene konferencije je na tri važne cjeline: upotrebu robotike i napredne automatizacije u proizvodnoj industriji i srodnim djelatnostima, utjecaj obrazovnog sustava i istraživačkih aktivnosti na inovacije i poduzetništvo, i okvir podrške i vodič za istraživače,inovatore i kompanije koje uvode napredne tehnologije.

Program konferencije možete pronaći u nastavku

Podijeli
li
0