Ministar Anušić posjetio tvrtku Šestan. ‘Kad Hrvatska nešto napravi, a kada je to najbolje u svijetu, onda smo ponosni’

tvrtka Šestan- Busch, Prelog

Ministar Anušić posjetio tvrtku Šestan. ‘Kad Hrvatska nešto napravi, a kada je to najbolje u svijetu, onda smo ponosni’
Alojzije Šestan, direktor Šestan-Busch d.o.o.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u srijedu je posjetio tvrtku Šestan- Busch u Prelogu, dugogodišnjeg partnera Ministarstva obrane, te naglasio da kada Hrvatska napravi nešto najbolje na svijetu, a to je zaštitna kaciga, to treba isticati i time se ponositi.

„Kada Hrvatska nešto napravi, a kada je to najbolje u svijetu, onda se time trebamo ponositi i trebamo isticati”, rekao je Anušić te dodao da je to svakako zaštitna kaciga tvrtke Šestan-Busch koja izrađuje i druge proizvode za osobnu zaštitu.

Dodao je da su proizvodi tvrtke Šestan- Busch, ali i način na koji te proizvode plasiraju na tržištu – vrhunski.

„Kao ministar obrane definitivno nastavljam surađivati s tvrtkom Šestan – Busch, kao što je to do sada bilo. Preporučit ću ih gdje god i kad god mogu, a to već radim. Tvrtku Šestan- Busch i njihove proizvode preporučit ću i drugim partnerima u NATO-u i Europskoj uniji i cijelome svijetu i definitivno biti potpora svemu onome što u budućnosti žele raditi”, rekao je Anušić.

Riječ o jednom od najkvalitetnijih proizvođača, kako u obrambenoj, tako i u vojnoj industriji u Hrvatskoj, kazao je te naglasio je da je iznimno važno koristiti domaće vojne proizvode, a razgovaralo se i o novim projektima.

„Kada govorimo i vojnoj industriji, obrambenoj industriji, ona možda nije bila toliko interesantna do prije pet ili šest godina, možda ni prije dvije godine. Danas je ona zasigurno tema broj jedan i roba koja je broj jedan tražena u svijetu i Europi”, kazao je Anušić.

Više se praktički ne pita za cijenu, dodao je ministar obrane i istaknuo da se kupuje jer se “vojnici moraju opremiti, a države štititi i braniti od agresije koja je počela s ratom prije nešto malo više od dvije godine, napadom Rusije na Ukrajinu”.

„Svijet je u kolektivnoj globalnoj geopolitičkoj promjeni i moramo biti svi spremni na to. Zato je ova industrija izuzetno bitna, ne zbog proizvodnje i izvoza, to je u ekonomskom smislu, ali bitna je zbog vlastite proizvodnje i samodostatnosti i samoodrživosti u vojnoj opremi i u vojnom naoružanju”, istaknuo je ministar.

Anušić je proizvodni pogon tvrtke posjetio nakon radnog sastanka s preloškim gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom i njegovim suradnicima.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je da je Šestan- Busch primjer kvalitetne kohezije tvrtke, jedinice lokalne samouprave i resornog ministarstva te da je riječ o “reprezentativnoj tvrtki koja zapošljava stotinjak radnika, ima odlične plaće i poželjan je poslodavac svakom radniku”.

Kazao je i da je prema podacima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, u gospodarstvo Međimurske županije i Grada Preloga u proteklih nekoliko godina uloženo više od 644 milijuna eura.

„Taj novac ne da se isplatio, on se oplemenio”, naglasio je Kolarek.

Direktor tvrtke, Alojzije Šestan rekao je da je misija tvrtke “štititi život i zdravlje čovjeka”. “To je misija koju moramo pratiti cijeloga života”, poručio je.

(Poslovni dnevnik)

Podijeli
li
0