Naš Ivo Usmiani u Monacu konkurira za svjetskog poduzetnika godine

Naš Ivo Usmiani u Monacu konkurira za svjetskog poduzetnika godine
Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL d.d.

Na završnici globalnog programa EY Poduzetnik godine u Monacu, u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke EY, bit će proglašen novi EY Svjetski poduzetnik godine, a hrvatsko poduzetništvo u konkurenciji više od 50 poduzetnica i poduzetnika iz 47 zemalja diljem svijeta predstavljat će Ivo Usmiani, osnivač, prvi direktor i predsjednik Upravnog odbora JGL-a, najveće hrvatske farmaceutske tvrtke u domaćem vlasništvu.

Na velikoj završnici koja traje od 4. do 7. lipnja, čelnik JGL-a imat će priliku i povezati se sa svjetskom poslovnom zajednicom te dodatno upoznati druge kandidatkinje i kandidate koji konkuriraju za prestižnu nagradu.

Trodnevni program
“Ivo Usmiani jedan je od pionira hrvatskog poduzetništva, a u 33 godine od osnivanja JGL-a, postigao je brojne poslovne uspjehe. JGL Grupa danas posluje na 60 svjetskih tržišta, a 87 posto prihoda ostvaruje u izvozu. Svojim proizvodima, kao i aktivnostima te projektima potvrđuje usmjerenost na održivost i poboljšanje kvalitete života pacijenata i potrošača na globalnom tržištu”, rekao je Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

Tijekom trodnevnog programa, hrvatska delegacija imat će priliku sudjelovati na radionicama i panel raspravama zajedno s istaknutim poslovnim liderima i vrhunskim govornicima te se umrežiti i povezati s kolegama poduzetnicima iz cijelog svijeta, istaknuto je u priopćenju.

Više od 150 brendova
“Iznimno mi je zadovoljstvo biti uključen u globalni izbor za EY Poduzetnika godine jer isti predstavlja dodatno priznanje desetljećima uspješnog poslovanja. Radujem se susretu s kolegicama i kolegama poduzetnicima te sam uvjeren da će ovo biti korisno, ispunjavajuće i posebno iskustvo”, poručio je Usmiani uoči puta u Monaco.

JGL cilja biti jedna od vodećih međunarodnih kompanija u području razvoja i proizvodnje sterilnih farmaceutskih oblika za oči, nos i kožu te lider u korištenju morske vode u svrhu zdravlja. Tvrtka danas zapošljava 1283 ljudi i proizvodi više od 300 proizvoda i 150 brendova, od kojih su najpoznatiji Aqua Maris, Meralys, Vizol S i Dramina.

Usmiani je deveti hrvatski predstavnik na izboru za EY Svjetskog poduzetnika godine, a prošle je godine Hrvatsku predstavljao Vjekoslav Majetić, osnivač i vlasnik tvrtke DOK-ING.

(Poslovni dnevnik)

Podijeli
li
0