NATO i gospodarstvo:Dan hrvatske industrije

NATO i gospodarstvo:Dan hrvatske industrije
Za poslovanje s NATO-om važna brzina i poznavanje standarda

Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja organiziraju radionicu NATO i gospodarstvo: Dan hrvatske industrije, koja će se održati u petak, 2. prosinca s početkom u 9 sati u HGK u Zagrebu (Vijećnica, Rooseveltov trg 2).

Radionica je namijenjena tvrtkama koje žele saznati više o poslovnim mogućnostima u okviru postupaka javne nabave jedne od agencija NATO-a: NATO Support Agency (NSPA). Cilj je pružiti priliku tvrtkama da steknu bolje razumijevanje procesa nabave agencije NSPA, pravila i propisa te priliku za razgovor o potencijalnim mogućnostima suradnje.

Na radionici će tvrtke koje su uspješno sudjelovale u natječajima NATO-a prenijeti svoja iskustva. Predstavit će se i rezultati kampanje #WeareNATO u sklopu koje su studenti i učenici relevantnih zanimanja i struka posjetili hrvatske obrambene tvrtke i proizvođače roba dvojne namjene. Predviđeni su i jedan na jedan razgovori između zainteresiranih tvrtki i predstavnika agencije NSPA.

Inače, nabava unutar NATO-a je decentralizirana i obavlja se kroz zapovjedništva (NATO Headquarters), strateška zapovjedništva (Strategic Commands) i ostale agencije koje pokrivaju različita područja nabave.

Pozive na sudjelovanje u javnom nadmetanju raspisuju sastavnice NATO-a i ne objavljuju se javno. Pristup takvim podacima omogućit će se tvrtkama koje se upišu u Registar gospodarskih subjekata zainteresiranih za sudjelovanje u natječajima. U Registar se upisuju pravne i fizičke osobe koje svojom djelatnošću i poslovnim osobinama ispunjavaju uvjete za primanje i raspolaganje neklasificiranim i klasificiranim podatcima NATO-a.

Program možete pogledati i preuzeti OVDJE, a detaljnije informacije dostupne su i na internetskim stranicama HGK NATO natječaji

Sudjelovanje na radionici za tvrtke je besplatno uz prethodnu prijavu putem obrasca u nastavku.

Više informacija na poveznici

https://www.hgk.hr/nato-i-gospodarstvo-dan-hrvatske-industrije-najava

Podijeli
li
0