Nova pravila za putovanja u Austriju

Nova pravila za putovanja u Austriju
Zastava Republike Austrije

Od srijede 19. svibnja 2021.g. ulazak iz Hrvatske u Austriju za osobe koje su cijepljene ili su preboljele koronu moguć je bez testa i karantene. Osobe koje nisu niti cijepljene niti su preboljele koronu, trebaju i dalje negativni test te moraju provesti najmanje pet dana u karanteni, ukoliko ne podliježu jednoj od iznimki.

Iznimke koje su do sada bile na snazi (primjerice za poslovna putovanja ili radnike u okviru redovitog prekograničnog prometa/“pendlere“) vrijede i dalje.

Za djecu koja putuju pod nadzorom odraslih osoba nije potreban test do navršene 10. godine života te ona mogu putovati pod istim uvjetima kao i odrasli u čijoj su pratnji.

Djeca od navršene 10. godine do navršene 18. godine života, koja nisu niti cijepljena niti su preboljela koronu, a putuju u pratnji odraslih osoba, koje su ili cijepljene ili su preboljele koronu, mogu putovati u Austriju uz predočenje negativnog testa i neće biti upućena u karantenu. Ukoliko pak putuju bez testa, djeca moraju obaviti test bez odgode u roku od iduća 24 sata.

Nova pravila objavljena su na www.advantageaustria.org/hr / "Vijesti".

Podijeli
li
0