Novi natječaj za potpore prerađivačkoj industriji u listopadu

Novi natječaj za potpore prerađivačkoj industriji u listopadu
MINGO logo

Prema službenim informacijama iz MINGO-a, javni natječaj po Operativnom programu potpora sektorima prerađivačke industrije za 2013. g. realizirat će se tijekom jeseni 2013. godine, najvjerojatnije u listopadu 2013. Novi Program potpora sektorima prerađivačke industrije za 2013. godinu provest će se u skladu s novim Zakonom o državnim potporama („Narodne novine“, br. 72/13) te pravilima pravne stečevine Europske unije o uvjetima dodjele državnih potpora. Prema dostupnim nformacijama novi će natječaj uključivati sve prerađivačke sektore. Također, prema nekim informacijama, velika je vjerojatnost da će poduzetnici koji su se prijavili na natječaj poništen u srpnju, trebati samo dopuniti dokumentaciju.

Podsjetimo, odlukom Ministra gospodarstva  od 17. srpnja 2013. poništen je javni natječaj dodjele potpora po Operativnom programu potpora sektorima prerađivačke industrije za 2013. godinu, objavljen u Narodnim novinama broj 55/2013 u svibnju ove godine. Više o natječaju možete naći  OVDJE.

Naime, javni natječaj za potpore prerađivačkoj industriji raspisan po starom Zakonu o državnim potporama. U međuvremenu je 17. lipnja 2013. na snagu stupio novi Zakon o državnim potporama, koji u čl.17 st.1. kaže da se obustavljaju si postupci započeti prema odredbama starog Zakona koji nisu završeni do stupanja na snagu novog zakona.

Podijeli
li
0