Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle

Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle
Ericsson Nikola Tesla d.d.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je niz novih ugovora vrijednih više od 15 milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

Riječ je o ugovorima iz područja digitalne transformacije te modernizacije, proširenja i održavanja komunikacijskih mreža.

U Hrvatskoj je ugovoren niz projekata u području digitalne transformacije državne uprave, javnih usluga i sigurnosti, pametnih gradova, bolničkih sustava, komunikacijskih sustava za poslovne korisnike te održavanja postojećih sustava.
Iz Ericssona NT posebno izdvajaju nove ugovore vezane uz sustav nadzora zelene granice Europske unije i održavanje Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra.

Na tržištu Bosne i Hercegovine s HT Mostarom ugovorena je implementacija najnovije tehnološke inačice Ericsson IMS (IP Multimedia Subsystem) rješenja kao i uvođenje VoLTE (Voice over LTE) usluge te održavanje mreže BH Telecoma.

Na tržištu Kosova radit će se na poslovima vezanim uz optimizaciju i održavanje mreže operatora IPKO te na proširenju kapaciteta Telekom Kosova.

(Hina)

Podijeli
li
0