Novi uvjeti poslovanja prilikom izvoza na tržište Egipta

Novi uvjeti poslovanja prilikom izvoza na tržište Egipta
Egipatska zastava

Informiramo hrvatske izvoznike koji posluju na tržištu Egipta da su stupili na snagu novi uvjeti poslovanja zbog odluke ministarstva financija Egipta o novoj Carinskoj uredbi br. 38/2021, a koja predviđa postupak predbilježbe za pošiljke koje se uvoze u Egipat.

Roba se može otpremiti samo nakon završetka potrebnog postupka na kraju kojeg se izdaje registracijski broj - ACID broj (Advance Cargo Information Declaration).

ACI je novi carinski sustav koji zahtijeva unos podataka i predaju dokumenata koji se odnose na uvoz u Egipat najmanje 48 sati prije otpreme.

Nova Carinska uredba primjenjuje se od 1. travnja 2021. godine u prijelaznom razdoblju, a biti će obvezna od 1. srpnja 2021.godine.

Izvoznici koji posluju na tržištu Egipta uz pomoć špeditera prije isporuke izvozne pošiljke za Egipat  potrebno je da pošalju  putem platforme  na vrijeme potrebne informacije kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi i vraćanje pošiljke u RH.

 

U nastavku navodimo poveznicu koja upućuje na postupanje prilikom izvoza na tržište Egipta:

https://www.gov.br/agricultura/pt-br/assuntos/inspecao/produtos-vegetal/pasta-destaques-dipov/2.2021.EGITO.1.1.1.50/egypt-minister-of-finance-decree-no38-2021.“

Podijeli
li
0