HIZ u suradnji s FOI organizirao jednodnevni trening na temu DIGITRANS metodologije

HIZ u suradnji s FOI organizirao jednodnevni trening na temu DIGITRANS metodologije
Održan jednodnevni trening na temu DIGITRANS metodologije

U srijedu, 27. veljače 2019. g. od 09.00 sati, u sjedištu Končar-Elektroindustrija d.d. ,Fallerovo šetalište 22, XI kat, u Zagrebu, održan je jednodnevni treningu u organizaciji udruge Hrvatski izvoznici i Fakulteta organizacije i informatike na temu Razvoj digitalnog poslovnog modela pomoću DIGITRANS metodologije“.

Cilj treninga je bio približiti DIGITRANS metodologiju sudionicima primjenom kombinacije novih i postojećih alata te na praktičnim primjerima pokazati korake potrebne za osmišljavanje novog poslovnog modela koji koristi sav potencijal digitalnih tehnologija.

DIGITRANS metodologija je osmišljena u dvije faze:

1) Faza inovacije: donosi analizu stanja i potrebe korisnika, a dizajn se odnosi na analizu isplativosti i izvedivosti.

2) Faza transformacije je testiranje, implementacija i procjena odnosno kreiranje digitalne kulture i upravljanje promjenama.

Radionicu su zajedno moderirali prof.dr.sc. Vjeran Strahonja, doc.dr.sc. Martina Tomičić Furjan, i doc.dr.sc. Katarina Tomičić Pupek s Fakulteta organizacije i informatike te g. Ivan Plačko, direktor Tehnološko inovacijskog centra Međimurje. Moderatori su sudjelovali u kreiranju DIGITRANS metodologije i alata te imaju bogato iskustvo u razvoju digitalnog poslovnog modela pomoću DIGITRANS metodologije.

U sklopu radionice primijenila se metodologija razvoja digitalnog poslovnog modela i alata koji su razvijeni u sklopu projekta Digitalna transformacija dunavske regije u kojem TICM i FOI sudjeluju kao partneri od ukupno 14 partnera iz 7 zemalja dunavske regije.

Više detalja o projektu možete pronaći na službenoj stranici projekta DIGITRANS  ili na mrežnim stranicama TICM-a i FOI-ja

DIGITRANS metodologija razvoja digitalnog poslovnog modela dostupna je na DIGITRANS.me platformi.

Podijeli
li
0