Održana HIZ radionica Financiranje i osiguranje izvoza

Održana HIZ radionica Financiranje i osiguranje izvoza
Održana HIZ radionica Financiranje i osiguranje izvoza

Udruga Hrvatski izvoznici u suradnji sa Partnerima: Allianz Zagreb d.d., Bisnode d.o.o., EOS MATRIX d.o.o., ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK, Hrvatskom poštanskom bankom, HBOR-om i Hrvatskim kreditnim osiguranjem d.d., održala je u utorak, 21. siječnja 2020.,  besplatnu radionicu za hrvatske izvoznike na temu: „Financiranje i osiguranja izvoza“.

Uvodnim predavanjem prof.dr.sc. Danijela Miloš Sprčić, redovne profesorice sa Katedre za ekonomiku poduzeća, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na temu: „Važnost implementacije sustava integriranog upravljanja rizicima u hrvatskim tvrtkama", sudionicima su prezentirani svjetski trendovi upravljanja rizicima i proces identifikacije, kvantifikacije i određivanje strategije upravljanja rizicima. Naglasak je bio na rizicima važnim za međunarodno poslovanje, a prezentirana je i komparativna analiza rezultata upravljanja rizicima u periodu od 2015.-2019. godine.

U nastavku u okviru dva panela raspravljalo se o mogućnostima i ponudama koje se pružaju izvoznicima u realizaciji izvoznog poslovanja, na temu osiguranja i financiranja izvoza uz sudjelovanje korisnika gospodarstvenika koji su na osnovu izvoznog iskustva sudionicima približili pogodnosti.

U prvom panelu na temu: „Kako osigurati uspješnu realizaciju izvoznog posla, od samog početka pregovora s kupcem do naplate izvoznog posla“, sudjelovali su:

  • g. Jurica Miličević, član Uprave, Vodoskok d.d.
  • gđa. Aneli Džajić, viši specijalist za kreditno osiguranje, HKO d.d.
  • g. Goran Tolić, voditelj kreditnog osiguranja, Allianz Zagreb d.d.
  • gđa. Andreja Mergeduš, rukovoditeljica osiguranja izvoza, HBOR
  • g. Bojan Jurić, suradnik u marketingu, BISNODE d.o.o.
  • gđa. Diana Franulić Šarić, komunikacijski i marketing specijalist EOS MATRIX d.o.o.

U drugom panelu na temu: „Financiranje izvoznog posla-kako pronaći upravo model financiranja koji najbolje odgovara zahtjevima vašeg konkretnog posla“, sudjelovali su:

  • g. Domagoj Sabljak, specijalist Riznice društva, Ericsson Nikola Tesla d.d.
  • gđa. Marina Jurašin, voditeljica odjela za srednja poduzeća, HBOR
  • gđa. Sanja Gracin, voditeljica službe financiranja trgovine i izvoza, ERSTE banka
  • gđa. Andreja Mergeduš, rukovoditeljica osiguranja izvoza HBOR

Moderator oba panela: g. Ivan Čerina, voditelj službe financiranja nabave, ERSTE banka

Podijeli
li
0