Održana prezentacija na temu "Doing business with IKEA"

Održana prezentacija na temu "Doing business with IKEA"
Prezentacija "Doing business with IKEA"

Udruga Hrvatski izvoznici u suradnji sa Hrvatskim drvnim klasterom organizirala je dana 14. listopada 2016.g. prezentaciju na temu „Doing business with IKEA“.

Gospođa Biljana Đorić, voditeljica razvoja poslovanja IKEA nabave za područje JI Europe prezentirala je mogućnosti zasnivanja poslovnog odnosa sa tvrtkom IKEA sa naglaskom na očekivanja IKEA-e od dobavljača, ali i što dobavljači mogu očekivati  od tvrtke IKEA. Prezentirala je važnost transparentnosti u poslovanju IKEA-e, te izrazitu društvenu i ekološku odgovornost kao preduvjet dobrog poslovanja.  

Zajedno sa  gđom. Xiaoli Wu, voditeljicom IKEA-e za nabavu proizvoda od drveta za JI Europu, naglasila je interes i podršku IKEA-e u stvaranju uvjeta za dugoročne  poslovne odnose, te za rast u regiji JI Europe. Naglašeno je, da se po izvršenom dogovoru sa potencijalnim dobavljačima, suradnja ostvaruje prema definiranim uvjetima u vremenskom periodu od minimalno tri godine, u kojemu IKEA izvršava svoje obaveze u roku od 30 dana od dana isporuke robe.

U nastavku g. Silvio Gotić, direktor prodaje tvrtke KIRCEK d.o.o., hrvatskog proizvođača masivnih i drvenih ploča, te dobavljača IKEA-e od 2015.g.,  predstavio je tvrtku i poslovnu suradnju sa tvrtkom IKEA kroz prilagodbu vlastite proizvodnje IKEA-inim standardima (GO/NOGO i IWAY standardi).

Gospodin Darinko Bago, predsjednik Hrvatskih izvoznika, naglasio je da je navedena prezentacija prva u nizu sastanaka sa ciljem predstavljanja potencijalnih hrvatskih dobavljača IKEA-i u cilju prezentacije potencijala proizvodnje.

Gospodin Marijan Kavran, direktor Hrvatskog drvnog klastera podržao je inicijativu poslovne suradnje, a gospođa Violeta Jelić, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore naglasila je važnost informiranja i održavanja sličnih prezentacije radi tendencije trenutnih obrtnika da postanu budući potencijalni izvoznici.

Potencijalni dobavljači mogu dobiti detaljne informacije putem  IKEA portal za dobavljače: http://supplierportal.ikea.com/Pages/default.aspx.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Hrvatskih izvoznika, Hrvatskog drvnog klastera, Hrvatske obrtničke komore, HBOR-a, te hrvatski gospodarstvenici.

 

Podijeli
li
0