Održana prezentacija: Sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Japana

dana 14. veljače 2019.g.

Održana prezentacija: Sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Japana
Sporazum EU i Japan

Dana 14. veljače 2019.g., Hrvatski izvoznici  u suradnji sa Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, organizirali su prezentaciju  na temu: Sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Japana.

Uvodni govor održala je gđa. Irena Alajbeg, načelnica Sektora za trgovinsku i investicijsku politiku, MVEP, a prezentacija je uslijedila izlaganjem  gđe. Tatjane Vinković, iz Sektora za trgovinsku i investicijsku politiku, MVEP, koja je prezentirala detaljne odrednice Sporazuma o gospodarskom partnerstvu između EU i Japana, a koji se primjenjuje od 01. veljače 2019.g. 

Gđa. Vinković kratko se je osvrnula i na Sporazume o slobodnoj trgovini između Europske unije i Republike Singapur te Socijalističke Republike Vijetnam.

U nastavku gđa. Maja Marković, voditeljica poslova podrške tržištu Azije u tvrtki PODRAVKA d.d. prezentirala je izvoz i prisutnost tvrtke na dalekim tržištima Japana, Singapura i Vijetnama.

Detaljne informacije o carinama, propisima i procedurama u Japanu nalaze se na web stranici Market Access Database: http://madb.europa.eu/madb/indexPubli.htm

Detaljne informacije o carinama, propisima i procedurama u EU nalaze se na web stranici EU – Carinska tarifa EU http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=en

Podijeli
li
0