Online radionica o prekograničnoj e-trgovini sa Kinom

Online radionica o prekograničnoj e-trgovini sa Kinom
Kina

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Eurochambresa i EU SME Centra iz Pekinga, u petak, 21. svibnja, u 10 sati, održat će se online radionica o prekograničnoj e-trgovini sa Kinom putem kineskih pilot-zona za prekograničnu trgovinu te o prilikama za mala i srednja poduzeća. 

Prekogranična e-trgovina (Cross-border E-Commerce – CBEC) u Kini postaje sve istaknutiji prodajni kanal za uvoz i izvoz. U 2019. godini veličina maloprodajnog uvoza CBEC dosegla je 620 milijardi kineskih juana (rast od 20% u odnosu na godinu ranije) i procjenjuje se da će nastaviti rasti ovom brzinom tijekom sljedećih godina. 

CBEC kao prodajni kanal sve je važniji alat za mala i srednja poduzeća zainteresirana za pristup globalnom tržištu zbog puno nižih ulaznih troškova povezanih s kapitalnim ulaganjima i ljudskim resursima, kao i zbog većih mogućnosti za proširenje baze kupaca u usporedbi s tradicionalnom međunarodnom trgovinom. 

Pilot-zone CBEC-a igraju ključnu ulogu u ovom prodajnom modelu i postale su dom mnogih dobro etabliranih tvrtki koje djeluju u području e-trgovine. 

Radionica je dizajnirana za sva mala i srednja poduzeća koja razmatraju ulazak na kinesko tržište. Stručni predavač Rafael Jimenez predstavit će pilot-zone za prekograničnu trgovinu te praktične savjete koji će pomoći malim i srednjim poduzećima da počnu izvoziti u Kinu. 

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a radni jezik engleski.

Program radionice dostupan je na POVEZNICI

Zainteresirane tvrtke mogu se prijaviti putem poveznice – PRIJAVAnajkasnije do četvrtka, 20. svibnja

Predavač Rafael Jimenez ima više od deset godina praktičnog iskustva u upravljanju poduzećima u Kini, radio je kao stručnjak za poslovni razvoj EU SME Centra za mala i srednja poduzeća (2015. – 2018.) u Pekingu i direktor ureda u Šangaju u tvrtki za savjetovanje u upravljanju (2012. – 2015.). Trenutno radi za Enterprise Estoniju i gost je predavač na Tallinn University of Technology.

EU SME Centar u suradnji s drugim partnerima kontinuirano organizira razne online radionice i webinare, dostupne svim zainteresiranim europskim tvrtkama. Dobar uvod u temu Cross-border E-Commercea je i radionica How well prepared are you to sell online in China? Radionica je održana 15. travnja, a snimku možete pogledati na poveznici: https://www.eusmecentre.org.cn/event/2021-04-15/how-well-prepared-are-you-sell-online-china

Izvor: www.hgk.hr

Podijeli
li
0