Osatina Grupa tjedno otpremi 70 šlepera voća, povrća i gljiva

Osatina grupa počela je 2010. svoj razvoj proizvodnje voća i povrća izgradnjom prvog staklenika od 5,5 hektara i danas su najveći proizvođač stakleničke proizvodnje u Hrvatskoj s preko 30 hektara staklenika u kojima se godišnje proizvede preko 15.000 tona rajčica (grapolo, koktel i cherry), salatnog krastavca i raznih vrsta salata. Istovremeno su i najveći proizvođač navedenih kultura u Hrvatskoj.

U prvih 6 mjeseci ove godine na tržište je Grupa plasirala više od 10.000 tona, od čega je 80 posto izvezeno u inozemstvo, odnosno od 25.000 paleta, 20.000 ih je izvezeno. U prvih 6 mjeseci ostvarili su više od 80 milijuna kuna prihoda, a iz Grupe naglašavaju da je intenzivniji period proizvodnje i distribucije povrća i voća je tek ispred njih, odnosno u drugoj polovici godine.

- Kroz naša dva distributivna centra godišnje otpremimo više od 2500 kamiona voća, povrća i gljiva. U vrhuncu sezone tjedno otpremimo oko 70 kamiona svježeg voća, povrća i gljiva odnosno više od 10 kamiona na dan – kažu iz Osatina Grupe.

Osatina Grupa svoju proizvodnju obavlja u zaštićenim prostorima što podrazumijeva korištenje optimalnih uvjeta za rast i razvoj biljaka u cilju ostvarivanja maksimalnih prinosa i najviše kvalitete proizvoda.

Osim hidroponskog uzgoja, voće i povrće Osatina ima na 80 hektara otvorenu proizvodnje, 5 hektara plastenika i 85 hektara voćnjaka. Kvalitetu su prepoznali i najveći domaći i inozemni trgovački lanci te postali su postali partneri Grupe s kojima rastu iz godine u godinu pa svoje proizvode plasiraju na tržišta Hrvatske, Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Srbije, BiH.

Izvor: Lider

Podijeli
li
0