Predsjednik HIZ-a na Konferenciji počasnih konzula

Predsjednik HIZ-a na Konferenciji počasnih konzula
Prva konferencija počasnih konzula(1/3)

Prva konferencija hrvatskih počasnih konzula okupila je 3. i 4. lipnja 2013. u Zagrebu 60-tak počasnih konzula sa svih kontinenata, kao i voditelje predstavništava Hrvatske gospodarske komore u inozemstvu.

Dvodnevna konferencija, koju je organiziralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, bila je posvećena najboljim načinima za pozicioniranje Hrvatske u svijetu, osobito na području gospodarske i poslovne suradnje, kao i komunikacijskim i logističkim zahtjevima vezanih uz dužnosti počasnih konzula, kojih Hrvatska ima ukupno 92. Konferencija je istodobno bila i prigoda da konzuli dobiju uvid u aktualnu vanjsku politiku Republike Hrvatske i njezino gospodarstvo i društvo. Glavna tema Konferencije je jačanje aktivnosti počasnih konzula, mahom uglednih ljudi u svojim zajednicama, u promicanju hrvatskog izvoza i privlačenju stranih investicija.

Konferenciju je prvi dan otvorila prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, a izlaganja su održali ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar turizma Darko Lorencin i zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros.

U drugom dijelu konferencije o promociji hrvatskog izvoza te privlačenju stranih ulagača govorili su čelnici gospodarskih institucija – predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago, Damir Kuštrak u ime Hrvatske udruge poslodavaca, glavna tajnica Hrvatska obrtničke komore Violeta Jelić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić, predsjednik Uprave Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Dragan Marčinko te predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije Darko Liović.

Podijeli
li
0