PharmaS preuzeo španjolsku farmaceutsku kompaniju Mabo Farma

Hrvatska farmaceutska kompanija PharmaS preuzela je većinski udio u španjolskoj Mabo Farmi, te je time preuzela i upravljanje tom tvrtkom, navodi se u priopćenju PharmaSa, objavljenom u ponedjeljak.

Mabo Farma rastuća je generička kompanija u Španjolskoj čiji portfelj broji više od 200 proizvoda, uglavnom lijekova na recept, ali i bezreceptnih lijekova te dodataka prehrani. Ova farmaceutska kompanija ostvaruje godišnji prihod od oko 35 milijuna eura, uz više od 70 zaposlenih.

Mabo farma posjeduje široku prodajnu mrežu s više od četrdeset prodajnih predstavnika koji teritorijalno pokrivaju cijelu Španjolsku, uključujući Baleare i Tenerife.

Tim potezom PharmaS otvara vrata španjolskog tržišta i za vlastite domaće proizvode, koji će se uskoro naći na policama španjolskih ljekarni, navode se u priopćenju.

„Ulazak na španjolsko tržište početak je našeg petogodišnjeg strateškog plana, čiji je cilj širenje na nova tržišta zapadne Europe te nastavak izgradnje PharmaSa kao snažnog međunarodnog igrača u području receptnih i bezreceptnih lijekova, kao i dodataka prehrani“, poručio je Jerko Jakšić, predsjednik Uprave PharmaSa.

Izvor: HINA

Podijeli
li
0