Poslovanje Đuro Đakovića na stranim tržištima

Poslovanje Đuro Đakovića na stranim tržištima
Suradnja

Ove godine tvrtka Đuro Đaković obilježava 95 godina rada, a velika obljetnica još je bolja uzme li se činjenica kako tvrtka prvi put nakon osam godina posluje u plusu.

Ova godina 2016. označava prekretnicu za Grupu Đuro Đaković. Ostvarili smo pozitivan rezultat kao grupa što je za nas veliki uspjeh jer nema gubitka u poslovanju, za razliku od prethodnih osam godina. To prije svega govorim zbog velike količine ugovorenih poslova od kojih ističem 26 milijuna eura težak ugovor s Patriom za treća tržišta koji je prvi takve vrste nakon prodaje tenkova u Kuvajtu. Osim toga, tu je i proizvodnja teretnih vagona za francusko i njemačko tržište, ugovor sa HEP-om, Omišalj za Janaf te most na Čiovu, rekao je predsjednik Uprave Đure Đakovića Tomislav Mazal.

Na pitanje kolika je vrijednost svih ugovorenih poslova za ovu i iduću godinu, Mazal je ponosno izašao s brojkom od 800 milijuna kuna. O poslu s američkom vojskom koja je stacionirana u Njemačkoj, Mazal je rekao kako ide svojim tijekom poručivši da je riječ o poslovnoj tajni.

Inače, Đuro Đaković za Kongsberg na tenkove američke vojske u Njemačkoj instalira daljinski upravljane 30 milimetarske strojnice.

Izvor: Lider

Podijeli
li
0