Poslovni skup Končara u Crnoj Gori

Poslovni skup Končara u Crnoj Gori
KONČAR grupa

Končar grupa je u Crnoj Gori prisutna već desetljećima u području energetike i transporta, a u narednom razdoblju žele ojačati i proširiti tu suradnju, zaključak je poslovnog skupa koji je Končar krajem prošlog tjedna organizirao u Podgorici s tamošnjom gospodarskom i političkom elitom.

Gordan Kolak, novi predsjednik Uprave Končara koji je na toj poziciji naslijedio Darinka Bage, istaknuo je da je na ovom tržištu svoj ugled uspješno grade već 70 godina, a vjeruje da će i sada moći odgovoriti na izazove daljnjeg razvoja elektroenergetskog sustava i tračničkog prijevoza u toj zemlji.

Vlastimir Golubović, predsjednik Privredne komore Crne Gore naglasio je da su društva Končar grupe realizirala brojne projekte izgradnje hidroelektrana (HE) te isporučila generatore, transformatore, sustave uzbuda i ostalu opremu iz svojeg proizvodnog programa za HE Perućica, HE Piva – Mratinje, HE Liverovići, HE Glava Zete itd.

Prodaja Končara na tržištu Crne Gore u posljednjih nekoliko godina najvećim se dijelom odnosi na isporuke opreme, prvenstveno proizvodnog programa društava Mjerni transformatori te Distributivni i specijalni transformatori.

Iako nije bio na samom poslovnom skupu, delegaciju Končara je primio i crnogorski premijer Duško Marković. Dodatni zamah gospodarskoj suradnji Hrvatske s Crnom Gorom je dala i Croatia Airlines koja od svibnja uvodi tri puta tjedno avioliniju Zagreb – Podgorica.

Izvor: Poslovni dnevnik

Podijeli
li
0