Poticaji za klastere konkurentnosti

Objavljen Natječaj za dodjelu financijskih sredstava Hrvatskim klasterima konkurentnosti

Poticaji za klastere konkurentnosti
MINGO logo

Natječaj za dodjelu financijskih sredstava Hrvatskim klasterima konkurentnosti za 2014. godinu raspisuje se s ciljem jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz razvoj klastera konkurentnosti.
Namjena financijskih sredstava je financiranje troškova provedbe akcijskih planova Hrvatskih klastera konkurentnosti, čime se omogućava podizanje sektorske i regionalne konkurentnosti, međusektorsko povezivanje, internacionalizacija sektora, stvaranje nove dodane vrijednosti te promocija odabranih sektora i njihovo brendiranje.
 
Za dodjelu putem toga natječaja ukupno je osigurano 1,2 milijuna kuna, a dodijelit će se izabranim prijaviteljima koji ispunjavaju kriterije iz natječaja. Financijska sredstva za dodjelu Hrvatskim klasterima konkurentnosti (HKK) osigurana su u proračunu Ministarstva gospodarstva za 2014. godinu.
 
Na natječaj se mogu prijaviti HKK koji su osnovani sukladno Zakonu o udrugama (Narodne novine, broj 88/01 i 11/02) te udovoljavaju sljedećim uvjetima:
 

  1. imaju status pravne osobe udruge osnovane sukladno Zakonu o udrugama,
  2. upisani su u Registar udruga RH i stekli svojstvo pravne osobe u 2013. godini,
  3. čiji članovi ne plaćaju troškove članarine,
  4. potiču i imaju propisanu suradnju javnog i privatnog sektora te znanstveno-istraživačkih institucija.

 
Kriterij za dodjelu financijskih sredstava je Akcijski plan rada HKK za 2014. Godinu, usvojen od Upravnog odbora HKK. Sukladno Akcijskom planu jačanja i promocije pojedinog HKK, troškovi koji će se financirati na temelju natječaja podijeljeni su u dva dijela: troškovi komunikacije (aktivnosti informiranja, komunikacije i izrade vizualnog identiteta) i operativni troškovi (internacionalizacija, projektni troškovi, stručno usavršavanje i umrežavanje).
 
svakom HKK po natječaju može se dodijeliti maksimalno 100.000,00 kn (za troškove komunikacije maksimalno 30.000,00 kuna,  za operativne troškove maksimalno 70.000,00 kuna).
 
Natječaj je objavljen 16. travnja 2014. godine na web stranici Ministarstva gospodarstva i bit će otvoren 30 dana.
Rok za podnošenje prijava je najkasnije do 16. svibnja 2014. godine.
Odluke o dodjeli financijskih sredstava bit će objavljene na web stranici Ministarstva gospodarstva najkasnije 30 dana od dana završetka natječaja.
 
Tekst natječaja možete pročitati OVDJE

Podijeli
li
0