Potpisivanje Sporazuma o poslovnoj suradnji između Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka Zagreb i Hrvatskih izvoznika

ACAP Zagreb i HIZ, dana 01.07.2019.

Potpisivanje Sporazuma o poslovnoj suradnji između Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka Zagreb i Hrvatskih izvoznika
Sporazum-ACAP Zg i HIZ

Udruženje hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP Zagreb) i udruga Hrvatski izvoznici (HIZ)

 potpisali su Sporazum o suradnji u Zagrebu, dana 1. srpanj 2019.g.

 

Temeljem Sporazuma Udruženje hrvatsko-američkih stručnjaka i Hrvatski izvoznici (HIZ), koji su 01. srpnja 2019. godine u Zagrebu potpisali predsjednik Udruženje hrvatsko-američkih stručnjaka, g. Don Markušić i potpredsjednik, g. Tomislav Krmek te predsjednik Hrvatskih izvoznika, g. Darinko Bago, ACAP Zagreb i HIZ su dogovorili programsku suradnju na područjima od zajedničkog interesa kroz zajedničke inicijative i međusobno obavještavanje o aktivnostima koje doprinose unapređivanju poslovnog okruženja u RH i inozemstvu. Jedna od glavnim tema na koju su se prvenstveno osvrnuli potpisnici Sporazuma i za koju će se zajednički zalagati je otvaranje pregovora za sklapanje ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između SAD-a i Hrvatske te problematika viznog režim.

Udruženje hrvatsko-američkih stručnjaka, Podružnice u Zagrebu omogućuje razmjenu informacija između Hrvata iz inozemstva i domovine, koji imaju priliku direktno utjecati na gospodarsku i političku scenu, a uloga HIZ-a je poticanje i zastupanje interesa hrvatskog izvoza kao predstavničkog tijela društava i organizacija.

U svrhu olakšanja komunikacije među članovima i zaštite zajednički interesi, ACAP Zg i HIZ će preko službenih internetskih stranica objavljivati novosti od partnerske organizacije, te prema dogovorima, zajednički organizirati radionice u nastupe prema nadležnim državnim institucijama.

Podijeli
li
0